Domů     Horoskop mě varoval před nebezpečím
Horoskop mě varoval před nebezpečím

Postavení planet může ukázat hrozbu, před kterou je ale možné se ochránit. Dala jsem na radu svého kamaráda a zachránila jsem si život.

Ačkoli jsem se sama moc o astrologii nikdy nijak zvlášť nezajímala, měla jsem jednoho dávného kamaráda, který touto esoterickou disciplínou přímo žil.

Už odmalička byl horoskopy a numerologií fascinován a pokaždé, když jsme se viděli, snažil se mi vnucovat nějaké horoskopy a předpovědi, ať už přímo moje nebo mých blízkých a známých.

Vždy jsem jeho nabídku s díky odmítla, až pak jednoho dne, před osmi lety, jsem se nechala přemluvit a dovolila jsem mu, aby vypracoval můj osobní profil. Musela jsem uznat, že se můj kamarád Patrik v ledasčem trefil.

Poděkovala jsem mu a myslela jsem si, že tím to je mezi námi vyřízené. Jenže Patrik se nedal jen tak snadno odbýt…

O výklad jsem zájem neměla

Při každém z našich dalších setkání mi chtěl sdělovat nějaké výhodné dny nebo hodiny pro různé záležitosti. Já jsem se nad tím pokaždé usmívala a nebrala to vážně. Mrzelo ho, že mu moc nevěřím a že nejsem ochotná vyzkoušet jeho rady a doporučení v praxi.

Nakonec jsem mu slíbila jedinou věc – že pokud by měl někdy z mého horoskopu pocit, že mi hrozí něco opravdu nepříjemného nebo nebezpečného, může mi to sdělit a varovat mě. Muselo by se ale opravdu jednat o vážnou hrozbu.

Věděla jsem, že už z principu bych Patrika poslechla, protože náhoda je nevyzpytatelná. Mohlo by se totiž skutečně něco stát a já bych si to pak jednak musela vyčítat a jednak bych to pak od něho měla neustále „na talíři“.

Chtěl se mnou naléhavě mluvit

Dlouho jsem od kamaráda žádné vážné varování neslyšela. Trochu mě to i podvědomě uklidňovalo. Měla jsem pocit, že mi skutečně nic nehrozí. Jednoho večera se mi ale Patrik nečekaně ozval a naléhal, že se mnou nutně potřebuje mluvit.

Okamžitě mi bylo jasné, o co se asi jedná. Spíš než napjatá nebo vylekaná jsem ovšem byla zvědavá.

Měl pro mě varování

Patrik pro mě měl skutečně špatnou zprávu. Prý se dostal k tomu, aby se podíval na moji vzdálenější budoucnost. Řekl, že mě nechce děsit, ale pokud se za dva roky v létě vydám někam na cesty do zahraničí, bude mi tam hrozit smrt.

Ačkoli se Patrik tvářil vážně, mě tahle jeho informace spíše uklidnila. Jednak se nejednalo o nic příliš konkrétního, jednak dva roky mi připadaly jako hodně vzdálená doba.

Protože jsem se nevyznala v postavení planet a dalších záležitostech, kterými Patrik své varování odůvodňoval, nedokázala jsem posoudit, nakolik je ta hrozba opravdu kritická.

Ujistila jsem ho však, že ji budu vést v patrnosti, ale ani bych bývala nemusela, on sám mi ji několikrát za rok připomínal.

Zahraniční dovolená

Dva roky jsou sice dlouhým obdobím, ale pokud se má po jejich uplynutí stát něco nepříjemného, utečou hrozně rychle. Na jaře jsme začali s rodinou plánovat, co podnikneme v létě. Manžel navrhoval, abychom místo na chalupu jeli tentokrát k moři.

Protože jsem před ním nechtěla vypadat jako pověrčivý hlupák, musela jsem si vymyslet výmluvu, proč mi cesta do ciziny nevyhovuje. Nevypadalo to ovšem, že bych ho přesvědčila.

Hledala jsem výmluvy

Moje rozhodnutí vyhnout se v souladu s avizovaným nebezpečím zahraniční cestě za jakoukoli cenu, dostalo další ránu v podobě našich známých. Ti si totiž koupili malý minibus a chystali se do Itálie. A chtěli, abychom jeli s nimi.

Manžel z toho byl nadšený a já už nevěděla, jak se mám téhle cestě vyhnout. Přemýšlela jsem nad další výmluvou, ale nic věrohodného už mě nenapadlo. Nakonec mi pomohla náhoda… Vedoucí v práci si ošklivě zlomila nohu a já dostala na starost její zastupování.

Bylo vyloučeno, abych mohla odjet do ciziny. Beze mě se nechtělo ani manželovi a dětem a přednost tedy dostala znovu chalupa. Když jsem to řekla Patrikovi, oddychl si.

Tragická nehoda

Musím přiznat, že jsem jeho předpovědi příliš nevěřila, ale zanedlouho se ukázalo, že měl pravdu. Zažila jsem krutý šok. Minibus, ve kterém jeli naši známí, měl po cestě v Rakousku tragickou nehodu.

Známí byli těžce zraněni, ale lidé, kteří nás na té cestě nahradili, přišli o život! I když byli urgentně převezeni do nemocnice, už se je lékařům zachránit nepodařilo.

Mrazilo mě, když jsem si uvědomila, že na jejich místě jsem měla být já a možná i někdo další z rodiny.

Změnila jsem názor

Trochu jsem cítila vinu, a tak jsem zavolala kamarádovi. Chtěla jsem po Patrikovi vědět, jestli tím, že jsem se cestě nakonec vyhnula, nenesu za smrt těch lidí odpovědnost. Kamarád mě ujistil, že každý má v horoskopu vepsaný svůj vlastní osud.

Po téhle tragédii je můj kontakt s Patrikem proti minulosti opačný: teď mu já pravidelně volám, abych se ujistila, že nic nehrozí mně nebo mým blízkým.

Šárka T. (53), jižní Morava

Předchozí článek
reklama
Související články
16.5.2024
Byla to moje vina. Nehoda, při níž zemřel člověk! Teď se mi o něm bude zdát až do smrti? Chodí se mi snad v noci mstít? Když jsem po třech letech znovu uchopil volant, proběhlo mým tělem mrazení. Znejistil jsem. Po nepříjemné autonehodě, při které jsem přišel málem o nohu, jsem v sobě konečně našel odhodlání a nasedl do auta, které patřilo mé matce. Volala mi krátce poté, co jsem s vozem vyjel.
16.5.2024
Na chatu jsme jezdili každou druhou sobotu a neděli. Střídali jsme se tam se sestrou a její rodinou. Vždy jsem si ale před cestou vyložila karty. Tehdy jsem s kartami začínala. Byla doba, kdy se nám tyto ezoterické disciplíny otvíraly jako nový svět. Nakoupila jsem si nejen vykládací karty ale také kyvadlo, abych si to všechno vyzkoušela. Inklinovala jsem k těmto věcem, už jako mladá dívka j
16.5.2024
Dopis mi přišel bez podpisu a stálo v něm, že se musím dostavit na určitou adresu, je to prý důležité! Dozvěděla jsem se tam, že mé dny jsou už možná sečteny. Ten kopec snad neměl konce! Připadala jsem si jako dýchavičný slimák, plazící se silou vlastní vůle. Často jsem se zastavovala a chytala dech, už taky nejsem nejmladší. Na samém vrcholku kopce stál dům, ke kterému jsem měla namířeno. D
15.5.2024
Mrak na obloze nevypadal nebezpečně. Najednou z něho ale vyšlehl blesk, který zasáhl strom. Kdybychom nedali na našeho psa, byl by s námi asi konec. Ačkoli náš pes byl vzrůstu malého, původu rozmanitého a dobrácké psí duše, byl to pravý hrdina! Byl moc chytrý a statečný, jak mohl mnohokrát za svůj osmnáctiletý život předvést. Nezalekl se ani toulavé kočky, která byla postrachem pro mnohem vě
11.5.2024
Opakovaně se mi zdál děsivý sen. Budila jsem se zpocená hrůzou, a tak jsem musela jeho významu přijít na kloub. Děsivý sen se mi pravidelně vracel a já se budila se srdcem v krku a zpocená hrůzou. Noční můry jsem mívala pravidelně při každém úplňku! Už jsem z toho byla zoufalá. Nevěděla jsem, jestli mám všechno řešit s psychiatrem nebo psychologem. Touha po klidnějším bydlení Byla jsem zv
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Dovolená do Itálie rozpoutala u Kostkové „Itálii“?
nasehvezdy.cz
Dovolená do Itálie rozpoutala u Kostkové „Itálii“?
Po dovolené o samotě velmi toužila herečka Tereza Kostková (47) ze seriálu Jedna rodina, která takhle cestovala celé mládí. Po narození syna už o samotě nikam nevyrazila a nepovedlo se jí to ani teď
Vyberte si jarní vůni
nejsemsama.cz
Vyberte si jarní vůni
Jestli hledáte nový parfém na jaro a nedokážete se rozhodnout, zkuste si vybrat podle jeho složení. Vyberte si takový, jenž obsahuje ingredienci, která vám nejvíc voní. Pro letošní jaro budou v kurzu složky, o nichž píšeme níže – určitě některou z nich najdete i v tom svém. Stačí si pročíst složení vybraného parfému. Citrusy Svěží vůně citrusů nabudí smysly. A když se pomeranče,
Natascha Kampuschová: Příběh unesené dívky
epochaplus.cz
Natascha Kampuschová: Příběh unesené dívky
Psychopat Wolfgang Priklopil ji unesl, když jí bylo pouhých deset let. Roky ji držel v temné kobce, bil ji a znásilňoval. Nataschu se mu přesto úplně zlomit nepodařilo a ona od něj po osmi a půl letech utekla. Co prožívala v domě svého únosce? Je krátce po sedmé hodině ráno 2. března 1998 a desetiletá Natascha Kampuschová
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Záhadná mapa Piriho Reise: Důkaz o existenci Atlantidy?
enigmaplus.cz
Záhadná mapa Piriho Reise: Důkaz o existenci Atlantidy?
Když v roce 1929 nalezl německý teolog Deissmann v istanbulské knihovně starou mapu, nejspíše vůbec netušil, jak obrovský ohlas jeho nález vyvolá. Mapa totiž zobrazuje místa, která v době jejího vznik
V České republice se nejčastěji zkoumají léky pro onkologicky nemocné pacienty
21stoleti.cz
V České republice se nejčastěji zkoumají léky pro onkologicky nemocné pacienty
Už přes 16 000 pacientů se v České republice zapojilo do výzkumu nových léků a očkovacích látek. Takzvaná klinická hodnocení probíhají nejčastěji v oblasti onkologie, imunologie a infekčních onemocněn
Bude se mi ten mrtvý muž vracet ve snu stále?
skutecnepribehy.cz
Bude se mi ten mrtvý muž vracet ve snu stále?
Byla to moje vina. Nehoda, při níž zemřel člověk! Teď se mi o něm bude zdát až do smrti? Chodí se mi snad v noci mstít? Když jsem po třech letech znovu uchopil volant, proběhlo mým tělem mrazení. Znejistil jsem. Po nepříjemné autonehodě, při které jsem přišel málem o nohu, jsem v sobě konečně našel odhodlání a nasedl do auta,
Valašské muzeum v přírodě: Dávné tradice stále naplno žijí
epochanacestach.cz
Valašské muzeum v přírodě: Dávné tradice stále naplno žijí
Když se podíváme na lidové valašské stavby, možná nás napadne, jak jsou krásné a jaký vyvolávají přímo umělecký dojem. Pak nás možná nepřekvapí, že na počátku Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm stáli dva výtvarníci. Bratři Alois a Bohumír Jaroňkovi v Rožnově založili Uměleckovýtvarné dílny, v nichž vyráběli předměty, využívající prvků lidových tradic jako malované truhličky, gobelíny
Žraloci na kokainu postrachem Floridy
epochalnisvet.cz
Žraloci na kokainu postrachem Floridy
Kauzu drogově závislých žraloků řeší tým odborníků z Floridy. Americký stát totiž funguje jako důležitý uzel pro obchodníky s drogami, zejména kokainem, putujícím do USA z Jižní a Střední Ameriky. A protože ne vždycky probíhá cesta podle plánu, je občas pro pašeráky bezpečnější se nákladu prostě zbavit. Hodit ho do moře.   A spolu s
Špenátové muffiny
tisicereceptu.cz
Špenátové muffiny
Že muffiny musí být jen sladké? Omyl! Báječné slané muffiny bez mouky poslouží jako teplá snídaně či pohoštění. Chutnají i studené. Potřebujete 20 g listového špenátu 100 g šunky nebo slaniny
Léčil Mikolášek prezidenty i nacisty?
historyplus.cz
Léčil Mikolášek prezidenty i nacisty?
Uprostřed noci buší komando Státní bezpečnosti na dveře vily. Po chvíli příslušníci vyvlečou ven rozespalého starého muže. Pacienti, kteří k němu zítra přijdou prosit o záchranu života, budou už na jeho pomoc čekat marně. K bylinkám má Jan Mikolášek (1889–1973) přirozený vztah už od malička. Jeho rodiče vlastní zahradnictví v Rokycanech, a tak není divu, že i on
Rohlik.cz rozšiřuje „Ready to Cook“ sady. Následuje evropské trendy
iluxus.cz
Rohlik.cz rozšiřuje „Ready to Cook“ sady. Následuje evropské trendy
Evropský trh s potravinami prochází transformací díky rostoucí poptávce po vysoce kvalitních, pohodlných řešeních pro přípravu jídel. Ready to Cook sady představují ideální řešení pro moderního spotře