Domů     Ze zdi vycházely temné hlasy
Ze zdi vycházely temné hlasy

Měl to být klidný dům, kde prožijeme stáří. Místo toho budil hrůzu! Ze zazděné místnosti se ozývaly tajemné hlasy!

S manželem jsme si nikdy na nouzi stěžovat nemohli, ale až po roce 1989 se nám začalo finančně opravdu dařit. Jarda, můj manžel, restituoval nějaké nemovitosti a pozemky.

Začal podnikat, a ačkoliv mým snem bylo žít na vesnici, kvůli jeho firmě jsme zůstávali dál ve městě.

Přáli jsme si vesnický domek

Synovi a dceři by se ostatně na venkov ani nechtělo, protože chodili ve městě do školy a měli zde i spoustu kamarádů.

Teprve poté, co vyrostli a založili si vlastní rodiny, jsme se rozhodli s manželem koupit nějaký starý vesnický domek, ve kterém si jednou budeme vychutnávat důchodový věk.

A bylo konečně rozhodnuto!

Pročetli jsme desítky inzerátů, ale nenašli jsme nic, co by nás nějak zvlášť zaujalo. Žádný z nabízených domů nebyl podle našich představ. Měsíce ubíhaly a my jsme stále nemohli nějaký vhodný objekt najít.

Ale pak, jednoho dne, mi Jarda ukázal fotografii domu, který se mi zalíbil na první pohled. Vypadal dost starobyle, jako typické vesnické stavení z dávných let. Nacházel se navíc v klidové oblasti a na okraji vesnice.

Nebylo o čem diskutovat, tenhle dům jsme chtěli oba dva. Dům byl výhodný i v tom, že poskytoval dost prostoru pro dlouhodobější návštěvy. A pokud by se tam syn nebo dcera někdy v budoucnu rozhodli opět žít s námi, nebyl by to problém. Místností tam bylo dost, takže by se tam bez problémů vešli oni a jejich děti.

První týden jsem byla v domě sama

Samotná koupě domu proběhla bez problémů. Byla jsem šťastná, když jsem konečně držela klíče od našeho nového domečku v rukou, a těšila jsem se, až v něm strávím první noc.

Protože byl Jarda stále vytížen svým podnikáním a musel kvůli tomu ještě zůstat ve městě, rozhodla jsem se, že v domě budu první týden sama. Chtěla jsem začít dělat nějaké úpravy a zařizovat kolem toho různé věci.

Netušila jsem však, s čím se během toho týdne setkám. Poprvé jsem ty tajemné zvuky zaslechla nedlouho po svém příjezdu.

Odkud pocházel dětský pláč?

Bylo stále odpoledne a denní světlo. Domnívala jsem se, že ten pláč se ozývá odněkud zvenku a že kolem třeba prochází nějaká maminka s kočárkem. Jenže když jsem se podívala z okna, nikoho jsem na cestě, která vedla kolem domu za vesnici, neviděla. A pak se navíc ten pláč ozval znovu, tentokrát mnohem blíž.

Necítila jsem se bezpečně

Dost mě to zneklidnilo. Šla jsem po zvuku toho hlasu. Ten mě dovedl až k jedné ze stěn hlavního pokoje. Najednou už jsem si nepřipadala příliš bezpečně. V duchu jsem si říkala, že tu možná straší.

Pořád jsem vše ještě brala s mírnou nadsázkou a věřila, že ten pláč ztichne, nebo že se všechno nějak vysvětlí. V různých časových intervalech se však ten srdceryvný pláč ozýval znovu a znovu. Teprve až s příchodem tmy ty zvuky definitivně ustaly.

Manžel mi příliš nevěřil

Když mi zavolal Jarda, váhala jsem, zda mu mám o tom tajemném jevu říct. Bála jsem se, aby mě nepovažoval za hysterickou nebo nepodezíral, že si snad vymýšlím nebo dělám legraci. Nakonec jsem to ale nevydržela a manželovi jsem se svěřila.

Sice se mi nevysmál, ale ani mi moc nevěřil. Když ale slyšel strach v mém hlase, slíbil mi, že se zeptá prodávajícího, jestli o tomto strašení něco neví. Druhý den byl nejprve klid. Další telefonát od Jardy mě ale vystrašil ještě víc.

Sdělil mi, že prý se v domě skrývá nějaká zazděná komora. Má se nacházet právě vedle toho hlavního pokoje. Sotva jsme domluvili, ozval se onen pláč znovu. V panice jsem nejprve vyběhla před dům. Až po několika minutách jsem se vrátila zpátky. Žádný pláč už jsem naštěstí neslyšela.

Za zdí byl prázdný prostor

Manžela jsem zneklidnila natolik, že druhý den přijel. Jakmile ten tajemný pláč uslyšel také, rozhodl se k ráznému kroku. Nechal onu stěnu, za níž se zvuky ozývaly, zbourat. Skutečně tam byl prázdný prostor – ale nic víc.

Rozhodli jsme se, že k rozřešení té záhady pozveme jednu moji známou, která se zabývala ezoterikou.

Kamarádka na to přišla!

Když přijela, tak nám po chvíli zkoumání sdělila, že tu kdysi dávno došlo k tragédii. Než tady postavili náš dům, zasáhl zde blesk malou dívku. Byla na místě mrtvá. To, co je slyšet, jsou prý projevy její duše.

Pak nám poradila, abychom to místo nechali vysvětit knězem, to by prý mohlo pomoci.

Očistný rituál skutečně pomohl

Někdo jiný na našem místě by možná o těch slovech pochyboval nebo by to celé považoval za hloupost. Já jsem ale naší známé věřila a s manželem jsme se zařídili podle její rady.

Od té doby se už opravdu ony záhadné zvuky nikdy neozvaly, takže v našem domečku můžeme trávit poklidné stáří tak, jak jsme si to s Jardou naplánovali.

Veronika T. (63), Náchod

Související články
7.10.2024
Na tu pověru jsem nikdy nevěřila. Jednou se to ale stalo – rozbilo se zrcadlo a vzápětí nás pronásledovalo několik krušných let. K babičce na jižní Moravu jsem jezdila strašně ráda už odmalička. Trávila jsem tam každý rok celé letní prázdniny. Chodili jsme s dědečkem na houby do nedalekého lesa, koupali se s kamarády v rybníce, sbírali borůvky, hráli různé hry. Starožitné zrcadlo Babička
6.10.2024
Kdysi jsem se byla podívat na rituál pálení čarodějnic. Měla jsem vidiny, že mě chce někdo odtáhnout na hranici a upálit. Pálení čarodějnic není můj oblíbený rituál. Postava hořící ženy na hranici mi připadá násilná. Význam tohoto večera vždycky šel mimo mě a nikdy jsem se podobného obřadu neúčastnila. S přáteli jsme si maximálně opekli špekáčky a zazpívali si. Pak mě ale někdo pozval na čarodk
3.10.2024
Hledala jsem vhodnou chaloupku, kde bychom trávili s rodinou volný čas. Žádná se mi nelíbila, dnes už vím proč, čekala jsem na tu pravou! Když jsem se provdala a narodily se nám postupně tři děti, říkala jsem si, jak by bylo krásné mít chaloupku se zahrádkou a potůčkem, který by protékal kolem. Měla jsem o ní naprosto přesnou představu, dokonce se mi o ní nejednou zdálo. S manželem a dětmi jsme
3.10.2024
Nemohu to vysvětlit jinak, než že byli všude kolem a dělali mi jen naschvály. Využili každé mé nepozornosti, a řádili. Nezabíralo na ně nic! Kolegyně Maruška mě varovala, když jsem nastupovala do nové práce na její místo. Prý se v její kanceláři dějí divné věci, nikdo tomu nevěří, a ona nemá žádné důkazy. Proto podává výpověď. „Mám jen jedny nervy,“ dodala. Tvářila se přitom tak důležitě, že js
2.10.2024
Tak jsem se o babičku bála, její zdravotní stav se horšil. V kapličce jsem sepjala ruce k modlitbě. Pak se stala zvláštní věc a já poznala, že bude líp. Babí léto neslo na svých perutích jemná pavoučí vlákna, která se snášela volně na hladinu řeky. Léto se loučilo a o svá práva se hlásil podzim. Sešla jsem po stezce, která půlila louku, směrem k malé kapličce, stojící na břehu řeky. Vešla jsem
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Knihovnička Domácí lékař je plná receptů na domácí kurýrování
tisicereceptu.cz
Knihovnička Domácí lékař je plná receptů na domácí kurýrování
Chtěli byste mít doma knížečku, do které můžete nahlédnout kdykoli vás trápí nějaké zdravotní neduhy a najít v ní rovnou i rychlé řešení? Tak právě pro vás je tu náš nový Domácí lékař plný rad na přír
Drsná válka mezi Rambou a Leitgeb?
nasehvezdy.cz
Drsná válka mezi Rambou a Leitgeb?
Vypadá to, že si dvě slavné maminky brzy vjedou do vlasů. Tereza Ramba (35) se totiž pustila do kolegyně Nikol Leitgeb (37). Může z toho být pěkná mela! Herečka ze seriálu Docent Tereza Ramba (35)
Jak na to: Líčení pod brýle není věda
nejsemsama.cz
Jak na to: Líčení pod brýle není věda
Správně zvolený tvar i obroučky dioptrických brýlí vám dokážou dodat šmrnc. Možná jste se už ale také pozastavila nad tím, jak se pod brýle líčit. Je to totiž docela věda! Snažíte se dělat takřka nemožné, ale líčení pod brýlemi je pořád nevýrazné? Pojďte se s námi podívat na to, jaké chyby nedělat a na co se zaměřit. 1.
Karel Hynek Mácha: Zvrhlík, co cestoval v čase?
epochaplus.cz
Karel Hynek Mácha: Zvrhlík, co cestoval v čase?
Patří k jedné z nejvýznamnějších postav české literatury. Všichni se o básníkovi řazeném do romantického období povinně učí a jeho Máj zná snad každý! Kým ale ve skutečnosti byl a jak vůbec vypadal? Dodnes je literát obestřen hustou sítí tajemství a často jsou mu připisovány i zázračné schopnosti! Životní pouť básníka Karla Hynka Máchy je
Pálení čarodějnic oživilo vzpomínky?
skutecnepribehy.cz
Pálení čarodějnic oživilo vzpomínky?
Kdysi jsem se byla podívat na rituál pálení čarodějnic. Měla jsem vidiny, že mě chce někdo odtáhnout na hranici a upálit. Pálení čarodějnic není můj oblíbený rituál. Postava hořící ženy na hranici mi připadá násilná. Význam tohoto večera vždycky šel mimo mě a nikdy jsem se podobného obřadu neúčastnila. S přáteli jsme si maximálně opekli špekáčky a zazpívali si.
Podařilo se najít bájný poklad Nibelungů?
epochalnisvet.cz
Podařilo se najít bájný poklad Nibelungů?
Detektor kovů začne hlasitě pípat. Nejde o planý poplach a pod zemí se neukrývá jen nějaké harampádí. V roce 2014 učiní amatérský archeolog v lese u Rülzheimu na západě Německa nález, který všem vyrazí dech. Při pátrání po legendami opředeném pokladu Nibelungů objeví zlaté a stříbrné šperky a další cenné předměty. Patřily bájnému Siegfriedovi?   Na stěně
Přízrak v maltské pevnosti: Byla to lest britské armády?
enigmaplus.cz
Přízrak v maltské pevnosti: Byla to lest britské armády?
Pevnost St. Angelo je dominantou přístavu maltského města Birgu. Kromě dlouhé a zajímavé historie se může pochlubit i takzvaným přízrakem dámy v šedém. Zdá se ale, že pověst tohoto strašidla byla umoc
Houby na vlnách: Zvuk jako nástroj pro obnovu ekosystémů
21stoleti.cz
Houby na vlnách: Zvuk jako nástroj pro obnovu ekosystémů
Půda pod našima nohama, plná hub, bakterií, brouků a dalších organismů, možná na první pohled nevypadá jako místo, kde by to nějak výrazně žilo. Ale kdybyste do ní ponořili dostatečně citlivý mikrofon
5 atentátů v rodě Přemyslovců: Vrazi pracují s dýkou, oštěpem i závojem
historyplus.cz
5 atentátů v rodě Přemyslovců: Vrazi pracují s dýkou, oštěpem i závojem
Celý den naháněl po lesích zvěř. Zpátky do tvrze na Zbečně se Břetislav II. vrací až za tmy. Před branou ho už vyhlížejí sloužící s pochodněmi. Najednou se ale na knížete vrhne jeden z jeho družiníků a několikrát ho bodne do břicha. Vyplní se tak zlá předtucha, kterou měl Břetislav v hlavě už několik dní.
Dovolenkový ráj hokejové legendy
rezidenceonline.cz
Dovolenkový ráj hokejové legendy
Asi pětačtyřicet minut jízdy od Los Angeles po malebné Pacific Coast Highway leží Malibu, destinace báječných rekreačních sídel bohatých a slavných. Na jedné z jejích nejlepších pláží se před lety usadila s rodinou i někdejší dlouholetá hvězda americké NHL, Chris Chelios. Chelly, jak ho s láskou nazývají jeho kolegové, když komentuje NHL pro EPSN, trojnásobný
Nechte se zlákat hovězím žebrem s lanýži v restauraci Depo v Českém Krumlově
iluxus.cz
Nechte se zlákat hovězím žebrem s lanýži v restauraci Depo v Českém Krumlově
Podzim se pomalu přihlásil o slovo. Se změnou počasí, tedy konkrétně s výrazným ochlazením a příbytku srážek, lze přímou úměrou vysledovat také, jak v ulicích českých měst ubývá zahraničních turistů.
Vydejte se na tajemná místa, která léčí
epochanacestach.cz
Vydejte se na tajemná místa, která léčí
V Česku nalezneme nepočítaně míst s magickou energií. Zde jsou další z nich, která mají prý dokonce až léčivou moc! 1 Nedokončený chrám dobije baterky V Panenském Týnci v okrese Louny má původně stát velkolepá stavba chrámu, ta však zůstává nedokončena. Přesto místo i nadále láká mnoho lidí a je důkazem, že není nutná přepychová