Domů     Posedlost se jí stala osudnou
Posedlost se jí stala osudnou

Zahrávat si s temnými silami znamená koledovat si o neřešitelný problém! Duše mé nevlastní sestry se zmocnil starodávný démon!

Moje nevlastní mladší sestra Kateřina byla celý život podivná a uzavřená bytost. Rodiče se rozvedli, když mi bylo deset let, otec se pak znovu oženil a měl dvě děti – dceru a syna.

Dlouho jsme k sobě hledaly cestu

Kateřina byla první z nich. Protože matka s otcem spolu moc nevycházeli, tak jsem nevlastní sourozence příliš nevídala. Jen občas na nějaký víkend jsem k tátovi jela, ale bylo to velice málo a nepravidelně. S Kateřinou jsem se proto více sblížila, až když jsme obě byly dospělé.

Magie ji velmi přitahovala

Věděla jsem, že nevlastní sestra to nemá kvůli své povaze jednoduché. Příliš nevycházela s lidmi a vypadalo to, že nemá zájem ani o citové vztahy. Byla hodně introvertní a žila vysloveně sama pro sebe.

Z našich občasných setkání jsem věděla, že ji hodně zajímají věci mezi nebem a zemí.

Nešlo ale o žádné duchovní záležitosti, spíš o temné a nebezpečné věci. Věděla jsem, že by bylo marné se s ní o tom přít nebo jí to vymlouvat, takže jsem jen trochu zneklidněně poslouchala její řeči o magii a o různých pokusech.

Její hlas byl náhle plný nenávisti

Tak to šlo dlouhá léta a já jsem si na to zvykla. Až jednou se stala věc, která mě opravdu příšerně vylekala. Navštívila jsem Kateřinu u ní doma. Poslouchala jsem, co mi povídá, když se na mě najednou upřeně podívala. Tvářila se, jako by mě v životě neviděla.

Ten pohled byl zlý a nenávistný. Tvář se nevlastní sestře celá zkřivila a potom promluvila, ale úplně jiným hlasem, hrozně hrubým a strašidelným. Říkala něco v cizí, neznámé řeči, která zněla jako z nějakých starodávných dob. Pak se ke mně začala přibližovat.

Šel z ní strach

Nejprve jsem celá ztuhla. Byla jsem strachy celá ochromená. Po chvilce jsem se ale přece jenom vzpamatovala, vstala jsem a dala se na ústup. Už jsem byla skoro u dveří, když se nevlastní sestra vrátila do normálního stavu.

Vrátila jsem se zpátky do obýváku a posadila se na pohovku. Chtěla jsem okamžitě vědět, co se stalo.

Vstoupil do ní démon?

Moje nevlastní sestra chvíli jen mlčela. Potom mi začala pomalu vysvětlovat, že dělala nějaký pokus se vzýváním starodávného démona. Něco se ale pokazilo. Byla to její chyba, protože na chvíli vykročila z ochranného kruhu.

Démon, kterého vyvolala, na ni zaútočil. Ztratila pak prý vědomí a od chvíle, kdy se probrala, má pocit, že toho démona má v sobě.

Chtěla si pomoci jiným rituálem

Kdyby mi to bývala řekla jen tak, bez toho, co jsem chvilku předtím viděla, vysmála bych se jí, že si vymýšlí. Zeptala jsem se Kateřiny, co s tím chce dělat. Odpověděla mi, že musí najít jiný rituál, kterým se démona v sobě zbaví.

Nejradši bych jí bývala poradila, aby vyhledala nějakou odbornou pomoc, jenže jsem svoji nevlastní sestru znala už natolik dobře, abych věděla, že je to zbytečné.

Popřála jsem jí tedy jen hodně štěstí a se smíšenými pocity jsem odešla domů. Docela se mi ulevilo, když jsem za sebou konečně zavřela domovní dveře a ocitla jsem se venku na ulici.

Když jsem šla domů, říkala jsem si, že se za Kateřinou asi nebudu chtít hned tak podívat.

Měla jsem o ni obavy

Přesto jsem od toho dopoledne, kdy se mi Kateřina tak proměnila před očima, na ni musela stále myslet. Výraz její tváře se mi nedařilo vymazat z paměti. Měla jsem o ni strach, ale na druhou stranu jsem měla i obavy za ní zajít.

Ona sama mi zavolala asi za dva týdny. Její hlas zněl rozhodně a žádala mě o něco, co se mi moc nelíbilo. Plánovala uskutečnit ten rituál s vymítáním démona a přála si, abych se druhý den přišla podívat, jestli je v pořádku.

Po celém těle mi běhal mráz

Opravdu se mi to nezamlouvalo, takže mě musela hodně dlouho přemlouvat, než jsem nakonec slíbila, že se na ni přijedu podívat.

Následující den jsem k ní jela se staženým žaludkem, a když jsem pak zvonila u jejích dveří, běhal mi mráz po zádech a srdce mi bušilo jako zvon.

Měla nepřítomný a ledový pohled

Už v okamžiku, kdy mi Kateřina otevřela a já se podívala do jejích očí, mi bylo jasné, že se rituál nepovedl. Opět jsem viděla ten pronikavý, ledový a zlý pohled.

Nevlastní sestra mě zvala dál, ale já se vymluvila, že spěchám a že jsem se jen přišla podívat, jestli je v pořádku. Nechtěla jsem být znovu v její přítomnosti, být s ní zavřená v jednom bytě.

Bojím se, jak to celé skončí

Od této mé návštěvy uplynulo devět měsíců. Jedinou komunikací mezi mnou a nevlastní sestrou bylo pár textových zpráv na mobilu, takže vím, že žije. Bojím se ale, že ta cizí síla je pořád v její duši.

Možná jednou nakonec skončí v blázinci nebo se stane ještě něco horšího, protože o pomoc z naší strany vůbec nestojí.

Milena B. (50), České Budějovice

Předchozí článek
Další článek
reklama
Související články
30.4.2024
Kolem zapáleného ohně se nás sešlo devět. Myslely jsme si, že to bude jenom zábava, naše kouzlení ale začalo působit. Proutěná koštátka čarovala a plnila naše přání. Na tento svátek se vždycky těšíme. Dodnes hledáme se sestrou Madlou, kam bychom vyrazily a pořádně si filipojakubskou noc neboli čarodějnice užily. Jednou v mládí jsme vzaly i naše dvě kamarádky Soňu a Milenu. Vyrazily jsme do vedl
30.4.2024
Nikdy bych nevěřila, že se ta zlá holka někdy změní. Byla sobecká, povýšená, nikomu nepřála nic dobrého. Jednou změnila šatník a stal se snad zázrak. Už jako malá bývala Martina zlá a sobecká. Slyšela jsem o ní jen to nejhorší, a to nejen od spolužaček, ale i od její starší sestry Agáty. Byl to užalovaný, rozmazlený fracek. V dětství si vybrečela na rodičích několik zvířat, o které se pak nikdy
30.4.2024
Jel jsem za svými rodiči do jedenáctého patra, když se výtah porouchal. V rohu se náhle objevila temná postava. Stála a nic neříkala. Pak mě náhle vyhodila z výtahu ven. Zmáčkl jsem tlačítko a přivolal si výtah. Než přijel, obkroužily mě vzpomínky na dětství, které jsem v okolí paneláku, kde žili mí rodiče, strávil. Uplynulo už třicet let od doby, kdy jsem se odstěhoval a začal samostatně svůj
25.4.2024
Objevila jsem strom s puklinou, do které jsem se podívala. Neměla jsem to dělat. Následovalo něco, co mě málem připravilo o život. Když je hezky, vyrážíme s dětmi na výlety. Snažím se v nich už od narození probudit lásku k přírodě, protože město je možná pohodlné a všechno máte na dosah, ale člověk potřebuje přijít i na jiné myšlenky. Jeden z našich výletů se mi ale málem stal osudným. Starý
25.4.2024
Potřebovala jsem se přesvědčit, že mě neklame zrak, a tak jsem udělala pokus. Talisman z Afriky v sobě skrýval pozitivní energii! Magické věci nemusí být jen nebezpečné. Věřte, nebo ne, ale mohou mít i zázračné účinky! Už řadu let jsem svědkem toho, jak darovaná figurka působí kladně na náladu lidí. Synovec byl zapálený cestovatel Já osobně jsem na cestování nikdy moc nebyla, ale ve svém
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
skutecnepribehy.cz
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
Byla jsem zamilovaná do pohledného spolužáka Lišky, který si mě nevšímal. Přesto jsem doufala, že se během pálení čarodějnic sblížíme. K čarodějnicím neboli třicátému dubnu se upínaly veškeré mé naděje. O té magické noci jsem věděla nemnoho, neboť jsme se o takových věcech ve škole neučili, ale babička říkávala, že je to noc zázraků. Filipojakubská nebo také Valpuržina
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
iluxus.cz
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
Už téměř 35 let představuje hodinářství Koscom synonymum pro spolehlivost a kvalitu v oblasti péče o hodinky, a to nejenom mechanické. S blížícími se oslavami výročí se vedení společnosti rozhodlo svo
Vynutí si Krejčíková svatbu?
nasehvezdy.cz
Vynutí si Krejčíková svatbu?
Jsou už mnoho let zasnoubeni, přesto se krásná Aneta Krejčíková (32) veselky stále nedočkala. Povídá se, že už toho má dost a rozhodla se jednat. Jednou už se prý blondýnka ze seriálu Ulice se svým p
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
historyplus.cz
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
Přesily se nezaleknou. V bitvě u slezské Lehnice 20 000 mongolských lučištníků na koních roku 1241 rozpráší třicetitisícové vojsko křesťanů. V Evropě diví kočovníci, kteří se přemísťují z místa na místo závratnou rychlostí, vyvolají paniku.   Rychlí a nezávislí Proženou se celou Asií jako vítr. Denně mohou urazit až 160 kilometrů. Za takovou rychlost mongolští
Nazar: Oko proti zlých pohledům
epochalnisvet.cz
Nazar: Oko proti zlých pohledům
Modrá, bílá, světlemodrá, tmavomodrá. Co je to za podivnou duhu? Na mysli máme nazar neboli oko zla. Prý jednoduchý návod na to, jak přežít veškerou závist a zlobu okolního světa! V modrých očích některé kultury vidí zlo. Například Turci, ale i Řekové. Když mezi ně, typicky hnědooké, přicházejí ze severní Evropy nositelé očí blankytných,
Nepečený borůvkový cheesecake
nejsemsama.cz
Nepečený borůvkový cheesecake
Sladkost, kterou budete muset připravovat každou neděli. Ingredience: ● 130 g sušenek (Lotus, Club nebo Bebe) ● 60 g másla ● 500 g mascarpone ● 200 g sýru Philadelphia ● 200 g vysokotučné smetany ● 120 g moučkového cukru ● 200 g borůvek (nebo jiného bobulového ovoce) Postup: Rozdrťte sušenky. Můžete je dát do igelitového sáčku a paličkou je nadrtit nebo vám pomůže kuchyňský robot. Nadrobno
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
epochaplus.cz
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
I když se některé české „kriminálky“ doslova hemží sériovými vrahy, ve skutečnosti není řádění takových zabijáků v srdci Evropy nijak časté. A to se netýká jen České republiky, ale i Slovenska. Ovšem na jaře 2022 napíšou slovenští zástupci justice tečku v kauze, v níž sériový vrah skutečně figuruje. Jeho jméno je Miroslav Lehotský. Vztah se
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
21stoleti.cz
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
Pražské Metro slaví 50 let a jako oslavu přinášíme vzpomínky pamětníků a dokumentů z firemních archivů – přehlídku zapomenutých příběhů. Zaměstnanci Metrostavu, respektive původního státního podniku V
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
enigmaplus.cz
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
Rituální vraždy a lidské oběti bohům jsou charakteristické pro mnohé kultury v pravěku. Ale lze na ně narazit i v moderní době. Tradice rituálních vražd je u některých kultů stále živá a neodradí ji a
Řezy s drobenkou
tisicereceptu.cz
Řezy s drobenkou
Ještě předtím, než nanesete na těsto tvarohovou náplň, potřete ho džemem. Ingredience Na těsto 300 g hladké mouky 150 g změklého másla 1 vejce 100 g cukru 1 lžička nastrouhané citronové k
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř