Domů     Osud mi splnil má tři přání
Osud mi splnil má tři přání

Když jsem byla malá, měla jsem tři přání. Abych co nejdříve vyrostla, aby si mě vzal krásný princ a abychom spolu měli alespoň dvě krásné děti.

První přání se mi splnilo za několik let. Nijak jsem ho urychlit nemohla, i když jsem se snažila. Když mi bylo asi třináct, začala jsem se potají malovat, aby o tom moje maminka nevěděla.

Odešla jsem ráno z domova, ale než jsem vyšla z domu, zavřela jsem se do kočárkárny, vytáhla šminky, na které jsem si tajně ušetřila, a nalíčila si oči černou tužkou.

Samozřejmě jsem s tím neměla vůbec žádné zkušenosti, takže jsem vypadala, jako když bouchnou saze. Celé mé dílo dovršila rudá rtěnka a pár náramků, které jsem sebrala mamince ve šperkovnici.

Když jsem tak vyšňořená dorazila do školy, sklidila jsem pěkný posměch od spolužáků a moje třídní učitelka mě odvedla do ředitelny, aby si mě prohlédla i paní ředitelka.

Zavolala tehdy maminku do školy a vysvětlila jí, že není vhodné, abych se ve svém věku tak líčila. Týden jsem tenkrát musela mýt nádobí.

První zkušenosti s láskou

Když už jsem byla skoro dospělá, začala jsem pracovat na svém druhém přání. Sice se kolem mě točila spousta kluků, ale žádný z nich nevypadal jako můj vytoužený princ. „Půjdeš se mnou na diskotéku?“ ptal se mě jeden. Roman se jmenoval. „Co bych tam asi tak dělala?“ nechápavě jsem kroutila hlavou.

„Tancovala!“ vysvětlil mi. „To jako s tebou?“ ušklíbla jsem se. „Jasně!“ zazubil se na mě Roman. „A ty to umíš?“ chtěla jsem si ho vyzkoušet. „Že váháš!“ řekl a začal tancovat přímo na ulici před školou.

Vypadal při tom, jako když máchá prádlo, přesto jsem s ním na tu diskotéku šla. A tam jsem se seznámila s Danielem.

Rodičům do oka nepadl

Daniel byl o deset let starší než já, a měl všechno, po čem jsem doposud toužila. Svůj zařízený byt, auto, svobodu. Zamilovala jsem se do něj na první pohled, i když to Roman velmi těžce nesl.

Ten večer jsme si dali první pusu, vyměnili telefonní čísla a začali spolu chodit. Daniel pro mě jezdil před školu a vozil mě domů.

Ještě než mě vysadil před našimi vchodovými dveřmi, zašli jsme buď na procházku do parku, nebo na kafe či na zmrzlinu. Po měsíci naší známosti jsem ho seznámila s mými rodiči.

Netvářili se na něj moc příjemně a maminka mi potom řekla, že si ke mně představovala někoho jiného. „A koho?“ skoro jsem na ni křičela. „Nějakého chlapce ve tvém věku,“ vysvětlila mi.

Už nechtěl čekat

Z odpoledních schůzek s Danem se staly schůzky večerní. Dan mě několikrát pozval na večeři, do kina nebo do divadla. Připadala jsem si opravdu jako princezna a myslela jsem si, že jsem našla skutečného prince, se kterým strávím celý svůj život.

Jenomže Danovi samozřejmě nestačilo jenom se mnou chodit na procházky a do kina. Chtěl víc, a jedna pusa to rozhodně nebyla. „Když já se na to ještě necítím,“ snažila jsem se mu vysvětlit, ale bylo to marné.

„Jednou to stejně musíš udělat!“ tlačil na mě. „Nebo chceš zůstat navždy panna?“ „To ne, jenom bych ještě chvíli počkala,“ soukala jsem ze sebe. „A jak dlouho?“ zjišťoval. „Nevím, třeba až mi bude sedmnáct,“ stanovila jsem datum.

„To je za půl roku, jestli se nemýlím,“ ujistil se Dan. Čekat nechtěl, a já neustoupila. A tak jsme se rozešli.

Sbírka pro charitu

Poté jsem byla docela dlouho sama a už jsem si začala myslet, že se moje druhé přání nikdy nesplní. Pak jsem ale potkala Filipa. Zastavil mě na náměstí a snažil se mi prodat přívěsek na klíče. Peníze měly připadnout na charitu pro výcvik slepeckých psů.

„Nemám žádné peníze,“ krčila jsem rameny. „Jé, to je ale škoda!“ udělal psí oči. „A mě byste nechtěla? Já jsem zadarmo! A ani toho moc nesežeru!“ rozesmál mě. Chvíli jsme spolu laškovali, vzájemně jsme se popichovali a nakonec jsme spolu začali chodit.

Byla jsem pouze jeho

Zařídili jsme si svůj vlastní domov a začali žít jako muž a žena. Když Filip zjistil, že on je můj první, i když mi v té době bylo už skoro devatenáct, zamiloval se do mě ještě víc. „Jsi moje jediná láska na celém světě,“ šeptal mi, hladil a líbal.

V tu chvíli jsem byla šťastná, že jsem tenkrát s Danem udělala takové rozhodnutí.

Kdyby mě měl opravdu rád, jistě by počkal. Filip mě opravdu miloval, proto jsem mu dala to nejcennější, co jsem měla. A jelikož také neměl příliš velké zkušenosti, stalo se, co se obvykle mladým zamilovaným lidem stává – přišla jsem do jiného stavu.

Byl stále se mnou

Za devět měsíců se nám narodila naše dcera Adélka. Ještě předtím jsme se stačili vzít, a měli jsme opravdu krásnou svatbu, i když už jsem měla pěkně velké břicho, takže jsem se do svatebních šatů skoro nevešla.

Filip se mnou poté absolvoval všechny přípravné kurzy na porod, a dokonce mi při něm i asistoval.

Držel mě za ruku a byl mi oporou. Ruku jsem mu mačkala tak silně, až mu v ní praskaly klouby. Nakonec byl z porodu víc vyčerpaný, než já.

„Sebrala jsi mi všechnu sílu!“ říkal, když se probral na poporodním pokoji v křesle, zatímco já seděla na posteli a poprvé kojila naší Adélku.

Mám báječný život

Dva dny po porodu si nás Filip odvezl domů a od té doby se o nás pečlivě stará. Je to vzorný táta i manžel. A mně se splnila všechna tři přání. Jsem dospělá, mám svého prince a k naší prvorozené dceři přibyl o tři roky později ještě syn Adámek. Jsem šťastná a svůj život bych nevyměnila za nic na světě.

Jitka R. (46), Pardubice

Předchozí článek
reklama
Související články
2.5.2024
Byla jsem zamilovaná do pohledného spolužáka Lišky, který si mě nevšímal. Přesto jsem doufala, že se během pálení čarodějnic sblížíme. K čarodějnicím neboli třicátému dubnu se upínaly veškeré mé naděje. O té magické noci jsem věděla nemnoho, neboť jsme se o takových věcech ve škole neučili, ale babička říkávala, že je to noc zázraků. Filipojakubská nebo také Valpuržina noc proslula kouzly, ve v
28.4.2024
Byla jsem rozmazlená až hrůza. Přitom moji rodiče nebyli nijak bohatí, nemohli si dovolit bůhvíco, ale mně by snesli modré z nebe. Už ve školce jsem mívala nejkrásnější oblečky ze všech a nejvíc hraček i obrázkových knížek. A protože moje knihovna praskala ve švech, hodně jsem četla, nejraději romantické příběhy o lásce. Snila jsem o tom, že se seznámím s anglickým hrabětem, který si mě odveze
22.4.2024
Na první rande mě ten můj mlčenlivý doktor pozval přímo před zraky pacienta. Zaskočil mě, ale odmítnout jsem nedokázala. Po škole jsem nastoupila coby zdravotní sestřička, nebo řekněme zubní asistentka, v ordinaci postarší paní zubařky. Skvěle jsme si rozuměly, ale rozloučit jsme se musely už po pár měsících, když jsem odcházela na mateřskou. To jsem ještě nevěděla, jak se mi ta „dovolená“ prot
18.4.2024
Byl zázrak, že jsme si vůbec dokázali naplánovat oddavky. Rodiny trvaly na tom, že musí být levné, aby se nevyhazovaly peníze oknem. Tak se nám zase už přiblížil máj, lásky čas, a to já pokaždé vzpomínám na naši dávnou svatbu. Nevím, jestli se mám smát, nebo plakat. Byl skoro zázrak, že jsme se do­opravdy vzali a že všechno dobře dopadlo. A že jsme spolu vydrželi takových let! Přitom to vypadal
11.4.2024
Každý masopust je pro mě dobou, kdy se kromě jídla oddávám vzpomínkám. Kdysi jsem totiž na masopustním průvodu poznala lásku svého života. Bylo mi něco přes dvacet, studovala jsem vysokou školu a měla spoustu plánů, jak vyrazím do světa a já nevím co ještě. Pak mě kamarádka Tamara pozvala na víkend k ní na vesnici. A můj život se úplně změnil. Víkend na venkově Byla jsem mladá holka a kou
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
skutecnepribehy.cz
Magická noc čarodějnic mi nachystala překvapení
Byla jsem zamilovaná do pohledného spolužáka Lišky, který si mě nevšímal. Přesto jsem doufala, že se během pálení čarodějnic sblížíme. K čarodějnicím neboli třicátému dubnu se upínaly veškeré mé naděje. O té magické noci jsem věděla nemnoho, neboť jsme se o takových věcech ve škole neučili, ale babička říkávala, že je to noc zázraků. Filipojakubská nebo také Valpuržina
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
epochanacestach.cz
Zámek Kynžvart: Dřevomorka už dávno neřádí
Zámek Kynžvart je vystavěn v kombinaci klasicismu a empíru a od roku 1828 v něm sídlilo muzeum, jedno z nejstarších v Čechách. Býval letním sídlem hraběte a diplomata poloviny 19. století Klemense Metternicha, a proto se v něm také odehrálo mnoho významných setkání evropských politiků. Navštívil ho ale například také básník Johann Wolfgang Goethe. Poté, co byl zestátněný zámek v roce
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
iluxus.cz
Nově otevřený Koscom Servis překvapí svou prostorností
Už téměř 35 let představuje hodinářství Koscom synonymum pro spolehlivost a kvalitu v oblasti péče o hodinky, a to nejenom mechanické. S blížícími se oslavami výročí se vedení společnosti rozhodlo svo
Vynutí si Krejčíková svatbu?
nasehvezdy.cz
Vynutí si Krejčíková svatbu?
Jsou už mnoho let zasnoubeni, přesto se krásná Aneta Krejčíková (32) veselky stále nedočkala. Povídá se, že už toho má dost a rozhodla se jednat. Jednou už se prý blondýnka ze seriálu Ulice se svým p
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
historyplus.cz
S mongolskými válečníky obětovali jejich koně
Přesily se nezaleknou. V bitvě u slezské Lehnice 20 000 mongolských lučištníků na koních roku 1241 rozpráší třicetitisícové vojsko křesťanů. V Evropě diví kočovníci, kteří se přemísťují z místa na místo závratnou rychlostí, vyvolají paniku.   Rychlí a nezávislí Proženou se celou Asií jako vítr. Denně mohou urazit až 160 kilometrů. Za takovou rychlost mongolští
Nazar: Oko proti zlých pohledům
epochalnisvet.cz
Nazar: Oko proti zlých pohledům
Modrá, bílá, světlemodrá, tmavomodrá. Co je to za podivnou duhu? Na mysli máme nazar neboli oko zla. Prý jednoduchý návod na to, jak přežít veškerou závist a zlobu okolního světa! V modrých očích některé kultury vidí zlo. Například Turci, ale i Řekové. Když mezi ně, typicky hnědooké, přicházejí ze severní Evropy nositelé očí blankytných,
Nepečený borůvkový cheesecake
nejsemsama.cz
Nepečený borůvkový cheesecake
Sladkost, kterou budete muset připravovat každou neděli. Ingredience: ● 130 g sušenek (Lotus, Club nebo Bebe) ● 60 g másla ● 500 g mascarpone ● 200 g sýru Philadelphia ● 200 g vysokotučné smetany ● 120 g moučkového cukru ● 200 g borůvek (nebo jiného bobulového ovoce) Postup: Rozdrťte sušenky. Můžete je dát do igelitového sáčku a paličkou je nadrtit nebo vám pomůže kuchyňský robot. Nadrobno
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
epochaplus.cz
Bestie ze Zliechova: Lehotský mrtvoly obětí pálil
I když se některé české „kriminálky“ doslova hemží sériovými vrahy, ve skutečnosti není řádění takových zabijáků v srdci Evropy nijak časté. A to se netýká jen České republiky, ale i Slovenska. Ovšem na jaře 2022 napíšou slovenští zástupci justice tečku v kauze, v níž sériový vrah skutečně figuruje. Jeho jméno je Miroslav Lehotský. Vztah se
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
21stoleti.cz
Zapomenuté příběhy z výstavby metra: Razicí štít s ručními sbíječkami, Nuselák jako anténa a důkaz, že i tunel se dá plavit
Pražské Metro slaví 50 let a jako oslavu přinášíme vzpomínky pamětníků a dokumentů z firemních archivů – přehlídku zapomenutých příběhů. Zaměstnanci Metrostavu, respektive původního státního podniku V
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
enigmaplus.cz
Smrt ve jménu černé magie: Stojí za neobjasněnými vraždami exotický africký kult?
Rituální vraždy a lidské oběti bohům jsou charakteristické pro mnohé kultury v pravěku. Ale lze na ně narazit i v moderní době. Tradice rituálních vražd je u některých kultů stále živá a neodradí ji a
Řezy s drobenkou
tisicereceptu.cz
Řezy s drobenkou
Ještě předtím, než nanesete na těsto tvarohovou náplň, potřete ho džemem. Ingredience Na těsto 300 g hladké mouky 150 g změklého másla 1 vejce 100 g cukru 1 lžička nastrouhané citronové k
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř