Domů     Ségra mě nikdy neměla ráda
Ségra mě nikdy neměla ráda

Říká se, že rodina je vším. Že bychom si měli být oporou. Jak mám ale soucítit s někým, kdo mě podrazil?

Můj vztah se sestrou byl už od mládí trochu komplikovaný. Ne že bychom se neměly rády, pár „ale“ tam ovšem bylo. Já byla mladší o pět let, takže na mne někdy žárlila jako na benjamínka.

Když jsme vyrůstaly a ona byla v pubertě, tak mě brala jako přítěž, protože zatímco se chtěla bavit s vrstevníky a dělat ty dospělácké věci, jako byla první rande nebo zkoušení kouření cigaret či popíjení alkoholu, měla mě jako přívěsek. Takže nadšená moc nebyla.

Každá jiná

Má sestra Zdena byla vždy trochu divočejší než já, proto není divu, že ke mně dospělí byli vlídnější. Jakmile sestra dospěla, vydala se do světa. Odstěhovala se z domu, ačkoli ještě studovala gymnázium. Učila se ale dobře, i na vysokou se dostala.

Hodně ale střídala kluky. Až nakonec narazila na Mirka, kterého si vzala. Nebyl to ale ten pravý, takže se za dva roky rozvedli. Další důvod pro rodiče, aby jí něco vyčetli.

Ten pravý

Já jsem zatím měla jednoho kluka. Radek byl fajn, po třech letech se ale naše cesty rozešly. Měla jsem pocit, že není tak snadné najít toho pravého a že to může trvat roky. Tak jsem začala podnikat vše pro to, abych toho svého vyvoleného nepřehlédla.

Nakonec jsem ho objevila. Mirek. Jmenoval se jako první muž mé sestry, byl můj spolužák ze střední. Můj život v budoucnu začal mít jasné obrysy. Mirek pocházel z tzv. dobré rodiny. Zajištěný, takže rodiče by nám v lecčem i přilepšili.

Chodili jsme spolu rok a půl, když jsme si řekli, že se chceme vzít. A začali jsme si plánovat svatbu. Zdena mezitím vystřídala několik mužů. Byla a je taková. Abych pravdu řekla, občas jsem jí záviděla tu jistou míru koketerie.

Ne že bych chtěla být jako ona, ale mít třeba trošku z její schopnosti. Jak jsem ale potkala Mirka, už mne to netrápilo. Už jsem si našla kluka, s nímž jsem chtěla strávit celý život. Bohužel má sestra mi asi zase něco záviděla. Snad že jsem měla Mirka a ona už ne?

Koketovala s ním

Má sestra se prý s Mirkem seznámila až v době, kdy jsme oznámili zasnoubení. Nezpozorovala jsem, že by k sobě měli nějak vroucí vztah. Prostě normální rodinné sympatie. Byl to můj kluk, takže já jsem si ho vzala. Obřad to byl krásný.

Nepoznala jsem to, jak některé nevěsty říkají, že to je pro ně spíš starost. Vše bylo, jak jsem si naplánovala. Přišli všichni ti, které jsem chtěla mít na své svatbě. Myslela jsem si, že bude jediná v životě.

Bylo i parádní počasí, takže nám vyšla sázka na venkovní obřad. Lepší vstup do manželství jsem si přát nemohla. Jenže pak se to nejkrásnější změnilo v to nejhorší.

Nový život

Na svatbě všichni pili. Někteří víc, než dokázali zvládnout. Mezi ně patřil i Mirek. Až moc se bavil se Zdenou, ale já to brala tak, že se sbližuje rodina. Věnovala jsem se hostům, tak jsem si ani nevšimla, že někteří z nich chybí.

Tehdy jsem ještě nic netušila. S Mirkem jsme začali bydlet v bytě, který patřil jeho rodině. Na tu vlastní jsme ještě nepomýšleli, chtěli jsme si užívat. A vše vypadalo báječně. Než jsem si jednou šla sednout na kafe s kamarádkou.

Tajné schůzky

Lenka mi začala vyprávět, jak je skvělé, že má svatba stmelila rodinu dohromady. Nechápala jsem. „No viděla jsem Zdenku s Mirkem tuhle. Asi ji někam vezl. A pak ještě,“ říkala Lenka.

Vůbec jsem nevěděla, že by se stýkali, ale před Lenkou jsem na sobě nedala nic znát. Už jsem ale přemýšlela, jak zjistím, jestli mi Mirek něco netají.

Dělal jakoby nic

Ještě toho večera jsem nenápadně začala mluvit o Zdeňce. Že bychom ji mohli pozvat na večeři. Mirek jen řekl, že klidně, ale že ji moc nezná, tak neví, co si s ní bude povídat. První indicie, že se něco děje.

Když jsem pojala podezření, že se s ní chce sejít, navrhla jsem mu, že bychom si udělali pěkný večer. On ale řekl, že musí být déle v práci. Bylo to jako detektivka. Sledovala jsem ho, když mu končila běžná pracovní doba. Jel k jednomu hotelu.

Zašel dovnitř a já nevěděla, jak dál. Stopu jsem ale měla. Šla jsem na recepci s tím, že sháním jistou Zdeňku, ale že si přesně nevybavuji, že to je ten hotel. Potvrdili mi, že je jejich hostem. Pak jsem se zeptala na jediné. Jestli nemá návštěvu.

„Ano, nějaký muž. Setkávají se tu často,“ mrkla na mne šibalsky recepční. Sebrala jsem všechny síly, abych na sobě nedala znát, jak mě to vzalo. Jen jsem řekla, že to ji nechci rušit, že jsem si vybrala špatný čas a že se jí ozvu ráno.

Nezapomenu

Byla jsem zničená. Sama doma. Čekala jsem na Mirka, ale vůbec jsem nevěděla, co mu řeknu. Podváděl mě a já měla stud mu říct, že jsem ho sledovala. Pak cvakl zámek. Vrátil se pozdě. „Ty ještě nespíš?“ zeptal se. Já, že ne a že s ním musím mluvit.

„Viděli tě se Zdenou,…“ začala jsem s tím, že je zvláštní, že ji nezná. Zapíral. Ale já si byla natolik jistá, že jsem se ptala tak dlouho, až se přiznal. „Znali jsme se z dřívějška.

Ale ta svatba už nešla vzít zpět,“ přiznal mi, že si myslel, že to časem přejde. Nepřešlo. Zdena dostala dalšího Mirka. Po našem rozchodu spolu byli ještě půl roku. Jako vždy to Zdeně zase nevyšlo a teď rozbila vztah své sestry.

Jana T. (62), Bruntál

Předchozí článek
Další článek
Související články
9.10.2024
Mít handicapované dítě není lehké pro nikoho. Náš malý Jindra ale přinesl celé rodině nejen starost, ale hlavně hodně radosti i štěstí! Narodil se přidušený a lékaři ho dlouho rozdýchávali. Ty dlouhé chvíle na porodním sále moji dceru změnily. Strach o právě narozené dítě je tvrdá zkušenost. Malý Jindříšek byl tiché miminko. Bohužel poporodní komplikace na něm zanechaly nevratné poškození, tak
7.10.2024
Smějeme se mužům, že je chytne druhá míza, ale neuvědomujeme si, že i nás to může potkat. Mně se to stalo v rodině. Mé dceři, přesně. Lenka byla vždy hodná holka. Chytrá, v životě úspěšná, jen se jí nedařilo na poli lásky. Tedy myslím, protože nám nikdy nikoho nepředstavila. Až Zdeňka. Byl takový neslaný nemastný, mohla si vybrat lépe. To jsem si tehdy myslela, neříkala jsem to Lence. Byla jsem
5.10.2024
Hezká a oblíbená, úspěšná a sebevědomá. Moje švagrová! Na všech rodinných setkáních i oslavách mě ztrapňovala. Dokonce i v práci. A potom dokonce i v zaměstnání, kde se stala k mému zděšení i mojí kolegyní. Když k nám nastoupila, tvářila se jako neviňátko. Všem byla zprvu velmi sympatická. Kolegyně, co seděla hned vedle mě, se divila. „Prosím tě, to je ona, co na tebe není hodná? A nepřehání
25.9.2024
Jeho novou přítelkyni jsem nemohla vystát. Jen bratra využívala. Musela jsem se jí zbavit, bylo to pro jeho dobro. Teď se o něj starám já. A líp! Můj bratr Josef byl ženatý dvakrát. První manželka nemohla mít děti, tak se rozvedli, bratrovi ještě nebylo ani třicet. Poté si našel Mílu, se kterou měl dvě děti. Míla byla hodná ženská, ale jak se říká, taková jednodušší. Bydleli na vesnici a ona br
21.9.2024
Je neuvěřitelné, jak dokáže psychika podrazit nohy, nebo naopak vyzvednout člověka z bahna. Když mi zemřel během jediného roku manžel i syn, padla jsem na samé dno. Když mi zemřel manžel, byla to pro mě rána, ale s tím už se člověk dokáže smířit. Nebyl nejmladší, navíc byl vážně nemocný. Na to, že se blíží konec, nás lékaři připravovali už dlouho. Když jsem si ale myslela, že jsem přečkala to n
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Leoši, chci další dítě, nebo si sbal kufry!
nasehvezdy.cz
Leoši, chci další dítě, nebo si sbal kufry!
U manželů Marešových je teď asi pořádné dusno. Zatímco moderátor Leoš Mareš (48) trochu zvlčil, šel na blond a užívá si prý obdivu žen na pracovních akcích, jeho žena Monika (43) si myslí na další mim
„Temný kyslík“ ze dna oceánu
21stoleti.cz
„Temný kyslík“ ze dna oceánu
Když přijde řeč na kyslík, většina lidí si vybaví rostliny, fotosyntézu a sluneční světlo. Představa, že by tento životadárný prvek mohly vyrábět hroudy kovu 4 000 metrů pod hladinou oceánu, je proto
Bájný pták ulama: Jeho skřek zvěstuje smrt!
epochaplus.cz
Bájný pták ulama: Jeho skřek zvěstuje smrt!
Noční cejlonskou džunglí se nese křik. Zpočátku připomíná řev člověka bojujícího o život, poté vysoké skučení neznámé zvěře. Skřekot vychází podle místních ze zobáku bájné ptačí kreatury zvané ulama či prostě ďábelský pták. Nejde o líčení milosti, ulama se ozývá i dnes. Jak vypadá? Těžko říct, popisy se liší. Víme, že není příliš velký a
Čekání na mesiáše „s cargem“: Jak vznikla tajemná náboženství Melanésie?
enigmaplus.cz
Čekání na mesiáše „s cargem“: Jak vznikla tajemná náboženství Melanésie?
Tichomořské ostrovy severovýchodně od australského kontinentu patří do Melanésie. Jedná se o oblast Oceánie, která byla až do osmnáctého století izolována od vymožeností moderní civilizace. Právě tent
Udržte si dobrou fyzickou kondici a pohodovou a veselou mysl
nejsemsama.cz
Udržte si dobrou fyzickou kondici a pohodovou a veselou mysl
Je jedno, jakému sportu se budete věnovat. Pravidelná fyzická aktivita totiž zlepšuje celkové zdraví a prospívá duši. Když si osvojíte aktivní životní styl a začnete se věnovat nějakému sportu v mladším nebo středním věku, prodloužíte si život. Pokud aktivní nejste a rozhodnete se pro tuto změnu až po čtyřicítce nebo po padesátce, můžete z toho profitovat úplně stejně. Budování
Pelmel zábavy: Tipy pro celou rodinu v Ústeckém kraji
epochanacestach.cz
Pelmel zábavy: Tipy pro celou rodinu v Ústeckém kraji
Dobrodružství na vodě na Ústecku? Není problém! Netradiční zážitek představuje projížďka na pramici soutěskami říčky Kamenice. Konkrétně Edmundovou a Divokou. Je však nutné mít na paměti, že trasu je možné absolvovat pouze od Velikonoc do konce října. Při projížďce můžete obdivovat nejen dokonalost přírody, ale také řadu výjimečných živočišných druhů – zejména rojovníka bahenního nebo ledňáčka
Boleslav II. v říšské politice vsadil na špatného koně
historyplus.cz
Boleslav II. v říšské politice vsadil na špatného koně
Jindřich Svárlivý se na něj může spolehnout. Když bude nejhůř, Boleslav mu vždycky poskytne azyl. Český kníže má zřejmě s bavorským vévodovou nějaký zvláštní přátelský vztah. V souboji o říšský trůn ho ale podporuje i z ryze praktických důvodů. Přemyslovec věří, že díky Jindřichovi ovládne nová území na Labi. Zajímá ho především saská Míšeň… Z
Funkčnost a estetika do obývacího pokoje
rezidenceonline.cz
Funkčnost a estetika do obývacího pokoje
Srdce domácnosti, místo setkávání rodiny a přátel, to je prostor, jehož vybavení odráží především vkus a preference majitelů. Klíčovým je přitom nábytek v podobě nábytkových sestav a policových systémů. Výsledek by měl dokonale propojovat eleganci s praktičností, plynoucí z kvality a povrchové úpravy použitých materiálů. Pečlivý výběr musí zohlednit veškeré požadavky na design v rámci
Sousedka byla potvora
skutecnepribehy.cz
Sousedka byla potvora
Začala si první, já jí to vrátila, ale pak jsem se bála o život. Raději jsem se odstěhovala. A konečně mám klid. Když jsem bydlela ve svém prvním pronájmu, bylo to v domě, kde se moc neřešil noční klid. Narazila jsem na zlobu A já byla ráda, protože jsem byla mladá a nevadilo mi, když se lidé baví. Své zvyky
Poslední princezna se stala rukojmím Japonců
epochalnisvet.cz
Poslední princezna se stala rukojmím Japonců
Korejské císařství si užívá samostatné existence na přelomu 19. a 20. století jen 13 let, než smutně skončí pod japonskou nadvládou. Ještě pohnutější osud ale čeká na Tŏkhje, poslední korejskou princeznu.   Císař Kodžong (1852–1919) má sice manželku Myeongseong (1851–1895), ta je ale zavražděna japonskými agenty, a tak když přichází na svět princezna Tŏkhje (1912–1989),
Drůbeží rizoto
tisicereceptu.cz
Drůbeží rizoto
Suroviny na 6 porcí 6 kuřecích křídel směs zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) 1 velká cibule 1 lžíce sladké mleté papriky 1 lžička čubrice (bulharské koření) 1 lžíce sójové omáčky podle chuti
Značka LOEE  inspirovaná symbolem štěstí odhalila klenoty na počest StarDance
iluxus.cz
Značka LOEE inspirovaná symbolem štěstí odhalila klenoty na počest StarDance
Taneční soutěž StarDance, která se těší obrovské oblibě diváků, se opět stala místem, kde se potkává umění tance s výjimečným designem šperků. V roce 2024 se značka LOEE již potřetí stala hrdým partne