Domů     Dceru jsem musela přece zachránit
Dceru jsem musela přece zachránit

Z práce, kterou dosud moje dcera milovala, chodila stále utrápenější. Chvíli se vytáčela a potom se přiznala, že po ní šéf vyžaduje sex!

Vždycky jsem vedla svoje děti k pracovitosti. V domácnosti mi musely pomáhat a později chodit přes prázdniny na brigády. Neuškodilo jim to a dovedly si obě vážit peněz. Nikdy jsem jim nenutila, že musí jít na vysokou nebo mít alespoň maturitu. Vždyť dobré řemeslo je dneska zlatý důl.

Holky se povedly

A tak se obě moje dcery vyučily a nelitovaly. Ta mladší je zlatnice, má svoji vlastní dílnu s několika zaměstnanci a vyrábí na zakázku luxusní šperky. Přestože ceny prstenů se pohybují někdy i nad sto tisíc, má práci na dva roky dopředu.

Svoji práci miluje a dělá ji moc dobře. S tou starší to bylo horší. Začala se učit na kuchařku, ale to ji moc nebavilo. Tak přešla na cukrářku a nakonec skončila v soukromé firmě na výrobu domácích pralinek.

Je to docela velký podnik a výrobky vyvážejí po celé Evropě. Milada si hodně vydělá, je šikovná, a když je potřeba, klidně pracuje i celou noc. Za rok zaměstnání si už mohla pořídit auto a před nedávnem si vzala hypotéku na vlastní byt.

Jenže, počáteční nadšení se tak nějak vytratilo a z práce začala chodit čím dál skleslejší. Zavřela se do svého pokoje a koukala do stropu. Ani muziku si nepustila, ani našeho pejska nešla vyvenčit.

Z práce chodila dcera utrápená

Byla jako nějaká zombie. Dokonce o sebe přestala dbát, často se ráno ani pořádně nenalíčila a neučesala. Jakoby chtěla být ošklivější. Vůbec jsem nechápala, co to s tou holkou je. Dokonce mě napadlo, zda nebere drogy… Už jsem se na to nemohla dívat. Celý den jsem nemyslela na nic jiného, než s jakou zase Milada přijde domů.

Žijeme spolu

Ten její nový byt totiž ještě nebyl zkolaudovaný, tak bydlela u mě. Ale i kdyby byl, copak by v takovém stavu mohla bydlet sama? No, já byla ráda, že bydlíme zatím společně.

Po smrti manžela jsem se už nikdy nevdala a společnost mi dělal jen můj věrný pejsek, komisař Rex. Tak jsem mu z legrace říkala, protože byl malinkatý a hubeňoučký. Skutečný Rex by si ho dal místo salámu do housky!

Jednou večer už jsem to nevydržela a udeřila na ni. Koukala zase do stropu, jako by tam něco mohla vidět. Člověk by se nad ní rozplakal. Já ale nechtěla dát najevo lítost. „Tak co se děje, prosím tě?

Koukej mi to říct, Miládko!“ zatřepala jsem s ní z legrace, ale ona se ani neusmála. Naopak. Rozbrečela se jako malá holka. Úplně mě to vyděsilo. Není nemocná? Nebo těhotná? Zapletla se do něčeho? Napadala mě toho spousta, ale ten pravý důvod jsem neuhodla. Miládka seděla v křesle jako hromádka neštěstí.

Byl to šok

Nakonec, po dlouhém přemlouvání, to z ní vylezlo. „Šéf chce po mně sex! Nejdřív jsem myslela, že je to jen taková legrace. Ale on to myslí vážně. Když jsem ho odmítla, začal být na mě hnusnej. Prý mě vyhodí, ani nemrknu!“ brečela usedavě.

Pomyslela jsem si, že možná dělá z komára velblouda, ale Miládka mi to vysvětlila dost jasně: „Minulý týden za mnou vlezl až do šatny a začal mi sahat, no víš kam. Dala jsem mu facku, ale on se mi smál do očí!

No a včera mě zamkl v takové komůrce, skladu na kakao. Je tam pěkná zima. Pustil mě až za dvě hodiny, a prý že teď už budu chtít od něho zahřát!“

Myslela jsem, že to urovnám

Vjel do mě vztek. Moje krásná a mladá dcera ve spárech takového hnusáka! No, vlastně jsem toho jejího šéfa nikdy neviděla, ale představovala jsem si ho jako slizkého dědka. Miládce jsem nařídila, aby si vzala pár dní dovolenou.

Se svým úmyslem jít za jejím šéfem a pěkně si to s ním vyříkat z očí do očí, jsem se jí samozřejmě nesvěřila. Zakázala by mi to. Já ale byla rozhodnutá. Vyřeším tuhle prekérní situaci jednou provždy! Seřvu ho. Ztropím scénu! Nebo ho rovnou udám…

Sebrala jsem odvahu

Když jsem odpoledne klepala na dveře jeho kanceláře, byla ve mně malá dušička. Představovala jsem si nějakého nahrbeného, uslintaného dědka, ale opak byl pravdou. Pohlédla jsem do tváře pěknému chlapovi v nejlepších letech. Měl na sobě rifle a tričko.

Vypadal jako nějaký herec ze seriálu. Kdybych nevěděla, jak hnusně se chová k dceři, byl by mi víc než sympatický. Ucítila jsem, jak rudnu. Ale vzchopila jsem se, a co nejpřísněji jsem spustila: „Dcera se mi svěřila, jaké má s vámi peklo. Co si to dovolujete?

Myslíte si, že když vám to tady patří, tak můžete všechno? Měla bych vás udat, ale neudělám to, když mi slíbíte, že už se to nestane!“ On, k mému velkému údivu, zachoval klid. Dokonce se usmíval. Nabídl mi kávu a potom i něco ostřejšího.

Neudržel se

Vyprávěl mi o sobě a o tom, jak je osamělý. A s dcerou to prý tak vůbec nemyslel. Skoro jsem mu to uvěřila! Jenže on, světe, div se, vyjel i po mně. Asi mu nevadila moje nadváha ani vrásky. Začal po mně šmátrat a já se začala docela bát.

Na chodbě nikde nikdo, už asi všichni odešli domů. A já sama s takovým psychopatem! Vždyť ani nikdo nevěděl, kde jsem. Vyběhla jsem na chodbu a on za mnou. Popadla jsem první věc, co byla po ruce. Obrovskou vařečku. Vypadala spíš jako pádlo.

Byla víc než metr dlouhá a pořádně těžká. Bytelná. Až později jsem se dozvěděla, že je to nástroj na míchání rozehřáté čokolády. No, tím pádlem jsem mu pěkně nandala na zadnici. Vlastně nejdřív přes záda a potom teprve na zadek. Řval, jako když ho na nože bere. Já ale nepřestala a dala mu pořádně na pamětnou.

Asi se mu výprask líbil

Honila jsem ho po té jeho luxusní kanceláři. Párkrát jsem se netrefila, a tak jsem nechtíc rozbila i skleněný stolek a nějakou vitrínu s vystavenými bonboniérami. Bylo mi to jedno. Vlastně mě to docela bavilo. Bylo to něco jako groteska.

Dokonce jsem se přistihla, jak se směju. Vlastně mi připadalo, že i on se dobře baví. Vždycky se na chvíli zastavil, abych ho mohla dohnat a plácnout. Jak jsem byla v ráži, nedocházelo mi, že se mu to vlastně hodně líbí. S tím mlácením jsem skončila jen proto, že už mě bolela ruka.

Srovnal se

Šéf se bezvládně zhroutil do křesla, zhluboka oddychoval a mlčky slzel. Musela se mu udělat pořádná jelita, tím jsem si jistá! A dcera? Když jsem jí vyprávěla, čeho jsem se na jejím šéfovi dopustila, nevěřila mi.

Myslela, že jsem si to celé vymyslela pro její pobavení. Teprve po mé zmínce o tom pádlu uvěřila. Potom se smála jako už dlouho ne. Hrozně se divila, čeho jsem schopná. Já, taková mírná ženská, která na vlastní děti nikdy nevztáhla ruku.

A prý že se na něho půjde podívat. Myslela, že dostane výpověď, ale nedostala. Šéf byl jako beránek. Zmlácený beránek! A dokonce mě nechal pozdravovat! Ale na dceru si už nikdy nic nedovolil, dokonce se jí opatrně vyhýbal. Že by se bál, že také nějakou slízne?

Jenže ty jeho choutky ho doběhly. Když se vedení firmy dovědělo o  tom obtěžování pracovnic, hned dostal padáka.

Zdenka P. (62), severní Morava

reklama
Související články
28.4.2024
Byli jsme přehnaně důvěřiví a uvěřili jí. Ženě, která o sobě tvrdila, že je dcerou manželova bratra. Potom přišel šok. Vykradla nás a zmizela! My jsme s manželem žili dost samotářsky. Nějací přátelé by se našli, ale moc jsme je nenavštěvovali. Stačily dvě hodinky a my už se těšili domů na svůj klid. S dětmi to bylo podobné. Občas zavolaly a občas nás na chvíli navštívily. Jen vnoučat, dokud byl
15.4.2024
Manžel mi vyčítá, že umím jen pomlouvat a roznášet klepy. Ničím tím prý celou rodinu. Já si ale myslím, že nedělám nic zlého. Jsem jen zvědavá. Ráda si povídám s lidmi, myslím, že to je částečně i moje náplň práce, jsem totiž u nás na vsi listonoška. A ta musí přece vědět o všem! Také moc ráda poznávám nové lidi, jsem šťastná, že máme domek hned na návsi, tam jsem u zdroje všeho. Jakmile něk
15.4.2024
Propadla jsem úžasnému koníčku! Sleduji akční ceny, je to lákavé dobrodružství, takový můj sport, díky kterému jsem si našla i skvělé přátele. Najednou jsem nevěděla, co budu dělat? Na chození po divadlech jsem neměla peníze, na cestování dost sil, sedět u televize a dívat se na seriály mě nebavilo. Důchod se na mě šklebil v té nejděsivější podobě. Byla jsem sama, manžel mi zemřel. Doma to n
12.4.2024
Nikdo mě nenutil, mohla jsem si pořídit skleničku a umělé zuby. Já ale toužila po hezkém chrupu. Spořila jsem, jak to šlo, ale ono to moc nešlo. Jako rozvedená s platem nic moc to dalo docela fušku. Když k tomu člověk přičte nájem a občas něco na sebe, zbylo mi sotva na jídlo a nějaké to ovoce. I tak moje úspory dosáhly úctyhodné částky. Poctivě jsem střádala Měla jsem přesně vypočítané,
12.4.2024
Nebyl to nikdy žádný lev salónů, co se vzhledu týče, ale já hledala spíš klid a bezpečí. Jenže věk ho zřejmě připravil o poslední kapku charismatu. Stal se z něho nudný patron. Už kdysi na rande s ním byla celkem nuda. Nebyl vůbec zábavný, nerozuměl legraci a většinou jen mlčel. Já ale měla za sebou hodně bouřlivý vztah, a dokázala jsem tedy ocenit pravý opak. Vždycky to tak bylo Po svatb
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
epochalnisvet.cz
Bigfoot v Kazachstánu? Tamní farmáři tvrdí, že ho spatřili!
V odlehlé oblasti východního Kazachstánu si několik obyvatel všimlo něčeho neobvyklého. Farmáři řekli televiznímu kanálu 24.kz, že yetti krade jejich dobytek. Skutečně mají co dělat s legendárním kryptidem? Jeden z místních farmářů na východě Kazachstánu je svědkem něčeho neskutečného. V noci ho vzbudí podivné zvuky a vyženou ven z postele. Dojde až ke své
Objevena nejtěžší hvězdná černá díra v naší Galaxii
21stoleti.cz
Objevena nejtěžší hvězdná černá díra v naší Galaxii
Astronomové objevili dosud nejhmotnější hvězdnou černou díru v Mléčné dráze. Prozradila ji obíhající hvězda, která se kvůli ní při svém pohybu podivně "kymácí". Neunikla tak pozornosti mise Gaia Evrop
Tajemný slezský alchymista: Byl krůček od objevu kamene mudrců?
enigmaplus.cz
Tajemný slezský alchymista: Byl krůček od objevu kamene mudrců?
Na přelomu sedmnáctého a osmnáctého století pobýval ve Slezsku alchymista, který byl opravdovou autoritou v otázce takzvaného kamene mudrců. Pokud se prý někdo přiblížil objevu tohoto alchymistického
To na nose nenosíme
nejsemsama.cz
To na nose nenosíme
Černé tečky v obličeji, zejména na nose, představují častý kosmetický problém. Jejich tvorbu ovlivňuje kosmetická péče a používání kosmetiky, která ucpává póry. Nač si dát pozor? Zbavit se jich není jednoduché, ale při správné péči a používání správné kosmetiky se vám může podařit je alespoň minimalizovat. Co pomůže? Základem je pravidelné a důkladné čištění pomocí micelárních vod, pěny a gelů.
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
iluxus.cz
Rado opět spojilo své renomé s japonským návrhářem
V roce 2017 se značka Rado spojila s japonským módním vizionářem Kunihiko Morinagou, aby společně vytvořili limitovanou edici hodinek. Ty kombinují tradiční řemeslné umění značky s inovativní technolo
Chtěla mi odloudit manžela
skutecnepribehy.cz
Chtěla mi odloudit manžela
Moje sestra byla taková už odmalička. Dostala, čeho se jí zachtělo. Rodiče jí vždycky nadržovali a já jí vše odpouštěla. A z ní vyrostl sobec. Přestože byla moje sestra jen o pět let mladší, vypadala spíš jako moje dcera, kterou jsem nikdy neměla. Štíhlá a drobná, plavovlasá. Já byla vysoká a statná. Žáky jsem vždy milovala Pracovala jsem coby učitelka na
5 největších tlouštíků na trůnu: Jindřich VIII. vážil až 160 kilo!
historyplus.cz
5 největších tlouštíků na trůnu: Jindřich VIII. vážil až 160 kilo!
Jindřich VIII. odloží mastnou kýtu a otře si rukou koutky úst. K jídlu zasedl v sedm večer, a byť už je dávno po půlnoci, stoly se stále prohýbají pod vybranými pokrmy. „S večeří se přece nesmí pospíchat,“ usměje se na své hosty král a pokyne sluhům, aby donesli další pochoutky. Pro anglického krále je jídlo skutečným koníčkem.
Má Gottová v zahraničí milence?
nasehvezdy.cz
Má Gottová v zahraničí milence?
Vdova Ivana Gottová (48) před časem zainvestovala a momentálně se jí staví v pražské lokalitě Císařka luxusní vila. Původně se psalo, že by to měl být nový domov pro ni a její dcery Charlotte Ellu (
Krvežíznivé a pomatené: Když bolest způsobují ženy
epochaplus.cz
Krvežíznivé a pomatené: Když bolest způsobují ženy
Jediné, co chce, je v klidu si nakoupit a pak už běžet domů za rodinou. To ale netuší, že ve chvíli, kdy si bude vybírat zboží z regálu, k ní přistoupí žena, kterou před pár hodinami propustili z psychiatrické léčebny. V plánu má jediné. Vraždit! I něžné pohlaví v sobě dokáže občas najít nezměrnou krutost.
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
epochanacestach.cz
Brněnský Open House otevře 116 objektů. Rezervace startují 9. května
Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejména 116 lokací nachystali pro návštěvníky Open House Brno 2024 jeho pořadatelé. Festival architektury a urbanismu se letos zaměří na témata inkluze a přístupnosti města jako jednoho architektonického celku. Součástí dvoudenní akce budou i hudební vystoupení na vybraných lokacích, speciální nabídky brněnské gastroscény
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml