Domů     Zamilovala jsem se do učitele
Zamilovala jsem se do učitele

Byl idolem naší školy. Holky ze všech ročníků si na něj myslely. Byl pohledný, chytrý, skoro dokonalý. Jednu chybu ale měl. Byl to náš učitel.

Byla jsem právě v prvním ročníku na gymnáziu, když k nám nově nastoupil profesor se specializací na biologii a zeměpis. Všechny holky jsme na něm mohly oči nechat.

Byl vysoký, tmavší typ a často jsme s holkami diskutovaly, proč za pár peněz pracuje ve školství, když by mohl být třeba herec nebo model.

Oblíbený profesor

Karel, jak se onen učitel jmenoval, k nám přišel hned po škole. Bylo to jeho první zaměstnání po získání magisterského titulu. Byl nám věkově blízko a ke všem se choval přátelsky. Nejen holky, ale i kluci ho měli rádi. Na nic si nehrál, nezkoušel se na nás povyšovat jako jeho jiní starší kolegové.

Nepotřeboval si na nás něco dokazovat. Ovšem díky svému vzhledu a trochu přátelštějšímu přístupu byl často vystaven nenápadnému flirtování studentek od prváku do čtvrťáku. Já jsem mezi ně nepatřila.

Holky ho obletovaly

Samozřejmě jsem také viděla, že je více než atraktivní, ale nikdy jsem nebyla tou, která začne šílet po nejhezčím klukovi z okolí. Těžko říct, jestli to bylo nízkým sebevědomím, nebo tím, že jsem prostě nechtěla soupeřit s dalšími padesáti holkami.

Karel každý pokus o flirt spíš obrátil v žert. Ta hra se mu určitě líbila, ale víc nedovolil. Navíc o něm bylo známo, že má přítelkyni.

Nabídl mi pomoc

Když jsem byla ve třeťáku, chodila jsem na odpolední vyučování právě na biologii. Vědu o přírodě jsem si zamilovala natolik, že jsem se Karlovi svěřila, že bych ji chtěla studovat i na vysoké.

Souhlasil, dokonce bych řekla, že i s nadšením, protože jsem byla jednou z nejlepších ve třídě. Nabídl mi i doučování, pokud mi nebude něco jasné, protože sám věděl, co bude škola požadovat. Nebylo těžké dostat se přes přijímačky, ale udržet se tam.

Rozuměli jsme si

Jeho nabídky jsem si vážila a přijala jsem ji. S Karlem jsme tedy čím dál více volného času trávili spolu. Aby to nebylo tak suché, občas jsme si povídali o životě. Bylo mi s ním příjemně. Byla jsem s ním radši než se svými vrstevníky.

Bohužel se našly takové slečny, které nás viděly v nedalekém lese, když jsme podle klíče studovali rostliny. Nic mezi námi neproběhlo, ovšem žárlivé studentky rozehrály pomstychtivou hru.

Vzkazy kolem školy

Na lampách kolem školy se začaly objevovat vzkazy typu: „Miluji tě, Karle!

M.“ nebo „Karel D. je na blondýnky!“ Karel si toho nevšímal – považoval to za nejapné puberťácké vtípky, já jsem ale trochu zpychla, že si ostatní holky všimly, že mi idol naší školy věnuje extra pozornost. Ač jsem s tím ale nepočítala, s Karlem jsme se začali pomalu sbližovat.

Překročili jsme hranice

Když se blížil termín přijímacích zkoušek, byli jsme stále více spolu. Jednoho dne jsem skončila až u něj doma. A tam se to stalo. Nebylo to mé poprvé, na konci prváku jsem přišla o panenství se svým tehdejším klukem, později jsem měla ještě jeden vztah.

I přesto jsem si ale připadala jako nezkušená lolitka, kterou svádí starší, životem omlácený muž.

Dělilo nás sice pár let, byl to ale pan profesor, autorita a modla, která má mít respekt. Neměl se stát mým objektem touhy. Bylo to sice krásné, ale ráno poté jsem si říkala, že jsem v pěkném maléru, do kterého jsem se nikdy dostat neměla.

Jak se k němu mám chovat? Každý to na mně jistě pozná! Co bude dál? A bude náš vztah pokračovat? To všechno se mi honilo hlavou.

Byl „na koberečku“

Těsně před maturitou si ředitel naší školy zavolal Karla k sobě. Prý se k němu doneslo, že má pletky s nějakou slečnou ze čtvrťáku, tedy se mnou. Karel nic nezapřel. Přiznal se řediteli.

Sám mu řekl, že na počátku byla skutečně jen snaha pomoct studentce připravit se na zkoušky na vysokou školu, ovšem vztah přerostl v něco víc.

Dodal, že ví, že něco takového je nepřípustné, ovšem stát se to může, protože jsme jenom lidé. Ředitel byl naštěstí chápavý a byl rád, že k němu byl Karel upřímný a otevřený.

Neodsoudil ho za to, že mi věnoval více času kvůli přípravě, ale že jsme ten čas trávili i mimo školní lavice.

Mám skvělou rodinu

K mojí obrovské úlevě se vše nějak v klidu přešlo, ovšem bez následků se celá situace neobešla. Po skončení našeho ročníku odešel Karel ze školy také. Strávil na gymplu tolik času, co já. Dnes učím taky biologii. Karel mě připravil natolik dobře, že jsem studovala i na vysoké na výbornou.

Přesně ve šlépějích svého učitele ale nejdu. Na škole jsem si se žádným studentem nic nezačala, a to z toho důvodu, že mám doma milujícího manžela. S Karlem jsme se dva roky nato vzali.

Dnes máme už dvě děti, patnáctiletého syna Lubora a dvanáctiletou dceru Alici, a jsme šťastná rodina.

Martina D. (44), Teplice

Předchozí článek
Další článek
reklama
Související články
13.3.2024
Když mě překvapila náhlá bouřka, myslela jsem si, že nic horšího se už nestane. Pak mě ale na zastávce ohodilo auto vodou od hlavy až k patě. Pamatuji si, že tehdy se mi moc nechtělo jít z práce domů. Byla jsem krátce po rozvodu a prázdný byt mě docela deprimoval. Jako kdyby toho nebylo málo, podle předpovědi počasí sice mělo být hezky, ale odpoledne se rychle zatáhlo a spustil se prudký déšť.
13.3.2024
Zatímco se moje spolužačky zamilovávaly do kluků ze třídy, já jsem zůstávala ledově chladná. Hledala jsem kohosi výjimečného. Uviděla jsem ho v den, kdy se vdávala moje sestřenice Bětka. Svatbu pojala má rodina jako velkou událost. Týdny předtím jsme chodily s mámou a babičkou ke švadleně, a dodnes jsem přesvědčena o tom, že moje dlouhé šaty z růžové krajky byly opravdu noblesní. Jenže jsem byl
12.3.2024
Byli jsme mladí, naivní a hloupí. Jen jsme potřebovali čas, abychom pochopili, že je to láska. Vyrostla jsem na malé vsi, kde všichni byli jedna velká rodina. Když mi bylo 15 let, tak jsem se poprvé vážně zamilovala. Do Mirka. Jeho rodina se tehdy přistěhovala před pár lety před naším sblížením, nebyli u nás v městečku přímo rodilí obyvatelé. Skvěle ale mezi nás zapadli. S Mirkem jsme nebyli ne
12.3.2024
Odkvetly sněženky a bledule, na loukách žlutě svítily podběly. Jaro o sobě dávalo vědět, a jako by šeptalo: Už ses konečně zamilovala? Jaro přímo vyzývá k tomu, aby se člověk zamiloval. A ten, komu se to nepodaří, si potom připadá jaksi nepatřičně. Jako by byl zaostalý nebo tak něco. Na to jaro před mnoha lety si dobře vzpomínám. Dala jsem si předsevzetí zamilovat se, jakkoli to zní absurdně. P
5.3.2024
Když jsem Karla dvakrát za týden opařila horkou vodou, sprostě mi vynadal. O pár let později se mi to málem podařilo znovu. Karla jsem poznala na dětském letním táboře. Dělal tam praktikanta, já pomocnou kuchařku. Byl to moc hezký osmnáctiletý kluk a já coby sedmnáctka jsem se do něho šíleně zamilovala. Jsi slepá, nebo blbá? Jednou, když byly k večeři párky, jsem chtěla jít vylít hrnec s 
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Tři dívky v domě hrůzy
epochaplus.cz
Tři dívky v domě hrůzy
Napohled obyčejný pohodlný dům v rezidenční čtvrti v Clevelandu obývá sympatický muž, kterého si sousedé nemohou vynachválit. Nikdo z nich netuší, jak hrůzné tajemství se za jeho zdmi skrývá. Městečko Yauco na karibském ostrově Portorico má něco přes 30 tisíc obyvatel a 10. července 1960 k nim přibývá také Ariel Castro. Jeho rodiče Pedro Castro
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Jak shodit kila a nepřibrat
nejsemsama.cz
Jak shodit kila a nepřibrat
Přejídáte se, jenže pak si vyčítáte nadbytečná kila? Do posilovny vás nikdo nedostane? Moc toho nenaspíte a v práci máte stres? Zkuste na to jít jinak. Asi vás překvapí, že váš chytrý metabolismus sám od sebe spálí 1300 až 2000 kalorií denně, bez jakékoli aktivity. Kolik přesně, to už záleží na vaší váze, výšce i jiném. Už to je ale přece dobrý
Kameny Ica: Dokazují, že jsme žili s dinosaury?
epochalnisvet.cz
Kameny Ica: Dokazují, že jsme žili s dinosaury?
Na více než 15 000 kamenech s rytinami najdeme údajně potvrzení prakticky všeho, o čem dnešní záhadologové sní. Obrázky zachycují dinosaury, pokročilé lékařské zákroky nebo pokročilé technologie, nápadně připomínající ty moderní. Jsou kameny skutečné? Kdo je mohl vytvořit a co všechno by měly dokazovat?   Peruánský lékař Javier Cabrera Darquea (1924–2001) slaví 42. narozeniny. Mezi dary se
Průmyslové potraviny jako zhouba našeho zdraví?
21stoleti.cz
Průmyslové potraviny jako zhouba našeho zdraví?
Člověk je tvor nepoučitelný, zejména co se skladby jídelníčku týká. Jakmile má možnost dopřát si potraviny s vysokým obsahem cukru, soli nebo tuku, nedokáže odolat. Přitom by měl. S každou další porcí
Richard Lví srdce krutostí šokoval muslimy i křižáky
historyplus.cz
Richard Lví srdce krutostí šokoval muslimy i křižáky
S rukama pevně svázanýma za zády je postupně vyvádějí z města do pouště. Tam na ně již čekají kati. Marně budou muslimští vojáci sultána Saladina bušit do křesťanských řad, aby zachránili své souvěrce. Jejich osud je zpečetěn. Přezdívají mu Lví srdce. Už jeho současníci pohlížejí na anglického krále Richarda I. (1157–1199) jako na hrdinu, rytíře
Plněná cuketa s kuskusem, zeleninou a šunkou posypaná sýrem
tisicereceptu.cz
Plněná cuketa s kuskusem, zeleninou a šunkou posypaná sýrem
Suroviny 4 rajčata 3 cibule 8 lžic kuskusu 150 g uzené slaniny 200 g šunky 200 g strouhaného sýra Postup Cuketu podélně rozřízněte a vnitřek vydlabejte. Vydlabaný vnitřek nakrájejte na m
Velikonoce s Baronem
iluxus.cz
Velikonoce s Baronem
Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte se zaskočit dospělými koledníky, a kromě obarvených vaj
Hrádek u Nechanic: Po stopách šlechtického rodu Harrachů
epochanacestach.cz
Hrádek u Nechanic: Po stopách šlechtického rodu Harrachů
Reprezentační sídlo starobylého rodu Harrachů je ideálním prostředím k udržování starých tradic. A na zámku Hrádek u Nechanic dobře vědí, co zajímavého pro své návštěvníky připravit. Známý novogotický zámek Hrádek u Nechanic byl vystavěn hraběcí rodinou Harrachů mezi lety 1839 až 1857 jako jejich letní lovecké a reprezentační sídlo. Vyznačuje se nejen anglickou architekturou, bohatě zdobenými
Jak jsem zkoumala svůj rozvětvený rod
skutecnepribehy.cz
Jak jsem zkoumala svůj rozvětvený rod
Seděla jsem nad archivem dlouho do noci a kolem mě se promenádovali duchové mých předků. Pak zamířili do jídelny ke kulatému stolu. Do toho domu po prarodičích jsem se přistěhovala nově, bydlela jsem tu zatím jen pár dní. Domek byl hodně dlouho opuštěný, protože babička s dědou už před lety odešli bydlet do domova seniorů, kde měli
Radostná událost v rodině Leoše Mareše!
nasehvezdy.cz
Radostná událost v rodině Leoše Mareše!
U Marešových se slaví! Syn Jakub (18) se dostal na prestižní univerzitu Florida Southern College v Americe, kde se kromě studií byznysu bude také věnovat vodnímu lyžování, ve kterém je opravdu dobrý.
Co vše skrývá zřícenina hradu Házmburk?
enigmaplus.cz
Co vše skrývá zřícenina hradu Házmburk?
Zřícenina gotického hradu Házmburk, jež najdeme u vsi Klapý, asi 3,5 kilometru severozápadně od města Libochovice v okrese Litoměřice, je opředena nejednou bájí a pověstí, tak jako ostatně každé staro