Domů     Tajemná rostlina léčila
Tajemná rostlina léčila

Příroda kolem nás skrývá záhady, o kterých nikdo nemá ponětí. Na nějaký čas jsme doma skoro vůbec nepotřebovali lékárničku.

Celý svůj život se ráda a často toulám přírodou. Někdy s kamarádkou, někdy sama, abych si pročistila hlavu a utřídila si myšlenky, občas s manželem, když se mi ho podaří vytáhnout ven.

Bydlíme sice na sídlišti, ale nedaleko je rozsáhlý les, kam se dá chodit skoro v každém počasí.

Odpolední procházka

Loni začátkem podzimu jsem se jednu neděli odpoledne šla projít. Manžel byl zrovna na služební cestě, kamarádka se necítila dobře, tak jsem vyrazila sama. V těchto chvílích jsem vždycky zalitovala, že nemáme psa. To by byl skvělý parťák na výlety.

Ale ani samotné mi chodit nevadilo. Vzala jsem si s sebou kromě svačiny a pití pro všechny případy raději větrovku. Od rána bylo takové všelijaké počasí – chvíli sluníčko, pak zase přeháňky, tak jsem chtěla být raději připravená. To jsem ale ještě netušila, co zvláštního a tajuplného mě čeká.

Okamžitě mě upoutala

Té podivné rostliny jsem si všimla okamžitě. Nejsem sice žádný botanik, ale na první pohled mi bylo jasné, že vidím něco neobyčejného. Byla vysoká asi třicet centimetrů, měla zvláštní odstín zelené barvy a tvar, jaký jsem zatím nikdy nespatřila.

Na mechovém podkladu nedaleko jednoho stromu se vyjímala jako nějaký vetřelec. Chvíli jsem přemýšlela, jestli ji tam mám nechat nebo donést domů jako kuriozitu. Nad ochráncem přírody ve mně nakonec zvítězily zvědavost a sobectví. Rostlinu jsem utrhla, abych si ji odnesla domů.

Vyléčila mi řeznou ránu

Jakmile jsem ji měla v ruce, stalo se něco zvláštního. Cítila jsem, jak z rostliny proudí nějaká energie. Dva dny předtím jsem se při kuchyňských pracích doma řízla do prstu. Ta rána mě stále ještě bolela.

Poté, co se jí dotkla ona tajemná rostlina, bolest okamžitě ustala – a nejen to, rána se ihned zacelila. Dívala jsem se na to jako na nějaký nadpřirozený zázrak. On to také zázrak byl, nikdy jsem nic podobného neviděla.

Hned mě napadlo, že rostlina má nějaké léčivé schopnosti. A jak se ukázalo později, nemýlila jsem se!

Moje tušení bylo správné

Poté, co jsem rostlinu přinesla domů, udělala jsem takový malý pokus. Mohla jsem si to dovolit, protože manžel byl s kamarády na fotbale. Vzala jsem nůž a jemně jsem jím přejela po ruce. Vytvořila jsem malou ranku, ze které skoro ani netekla krev.

Potom jsem na ni přiložila rostlinu. Málem jsem vykřikla nadšením, když se mi moje předchozí domněnka potvrdila. Během půl minuty byla ranka skoro pryč.

Manžela skolilo nachlazení

Vložila jsem rostlinu do papírového sáčku pro případ další potřeby. Na příležitost jsem nemusela dlouho čekat. Manžel se vrátil ze služební cesty dříve, než jsem čekala. Stěžoval si na to, že na něho leze nějaké nachlazení.

Měl opravdu zarudlé oči a trápila ho rýma. Chtěl si vzít nějaké prášky a vitaminy a jít si lehnout. Navrhla jsem mu, aby vyzkoušel rostlinu, kterou jsem našla. Podíval se na mě trochu jako na blázna, ale nechal se přesvědčit.

Rostlinka opět čarovala

Přejela jsem mu rostlinou po čele a po nose. Nejprve se nic nedělo, naopak to spíš vypadalo, že je manžel na rostlinu alergický. Několikrát po sobě kýchl. Po několika minutách se však tvářil zaraženě a nechápavě.

Jak mi vzápětí sdělil, všechny potíže byly pryč. Teď už i manžel věřil, že na tajemné rostlině něco je. A když jsem mu pak vyprávěla o tom, jak se mi hned vyléčily řezné rány, viděla jsem, že mi manžel věří.

Byl to vzácný poklad

Vzácnou rostlinu jsme s manželem přidali do naší domácí lékárničky. Ještě několikrát jsme se přesvědčili, jak rychle a spolehlivě léčí.

Její energie by určitě nestačila na nějaké vážnější nemoci nebo těžká zranění, ale drobné šrámy, oděrky nebo běžná lehká onemocnění dokázala dát do pořádku během několika minut.

Nechávali jsme si ji víceméně pro sebe, jednou jsme ji ale použili i na rozbité koleno vnoučka, když jsme ho měli na hlídání.

Nikdo netušil, o jakou bylinu se jedná

Zázračná síla rostlinky vydržela skoro půl roku. Na procházce jsem se pokoušela najít ještě další takovou, která by měla stejné schopnosti, manžel mi s tím dokonce pomáhal, ale nikde už se taková nevyskytovala.

Prošli jsme celý les, hledali jsme i na různých internetových stránkách. Rostlinu jsme nafotili a ptali jsme se botaniků i laiků v on-line diskuzích, jestli nemají tušení, o jaký druh se jedná. Nikdo nám nedokázal odpovědět.

Nový pohled na svět

Ta naše rostlina pak přestala ze dne na den působit. Nejspíš se všechna ta tajemná ozdravující energie z ní vyčerpala. Nechala jsem si ji vylisovat a máme ji doma už jen jako ozdobu. Některé zázraky mají zkrátka jen krátkodobé trvání.

Ale po této zkušenosti už věřím, že některé byliny či předměty v sobě mohou ukrývat zázračnou sílu a energii.

Hana J. (64), Plzeň

reklama
Související články
28.3.2024
Byla strašná zima a zem tvrdá jako beton. Najednou se u mě objevil neznámý muž v černém a pomohl mi s těžkou prací. Halekal jsem na svou ženu do kuchyně, že volal nějaký pan Mráček, že mi pomůže s vykopáním hrobu. „To je divný!“ uslyšel jsem manželku mezi svým hlasitým zakašláním. Ta zpropadená chřipka se mě držela jako veš košile. „Ty znáš nějakého pana Mráčka?“ ptal jsem se. „Tady ve vsi žádn
27.3.2024
Myslela jsem, že ten dům dokonale znám. Jako dítě jsem ho prolezla od sklepa až po půdu. Přesto vnuci našli pokoj, o němž neměl nikdo ani tušení. Ten dům kdysi postavili mí praprarodiče a já jsem v něm vyrůstala. Proto jsem si myslela, že ho znám dokonale, už můj otec ho měl prozkoumaný a ukázal mi jako dítěti všechny skrýše. Nebyl koutek, který bych v dětství neprolezla. Zato moje děti vůbe
27.3.2024
Celé to místo bylo tak romantické! Přesto v sobě skrývalo strašlivé tajemství. Jediná noc mě přesvědčila o tom, že bych v tom domě nebydlela ani za nic na světě. Původní majitel mi podal ruku: „Hezky si to bydlení užijte!“ Muž na mě působil solidním dojmem. Vše bylo v pořádku, snad jen ta nezvyklá rychlost, s jakou se domu zbavil. „Všechno kolem mě mi tu připomíná mého otce. Byl spolknut tím
27.3.2024
Dostal se do našeho bytu, když jsme spali, chtěl nás vykrást. Do té skříňky ale zloděj opravdu ruku dávat neměl! Narazil v ní na našeho ochránce. Když začal syn vykřikovat, že se dá na studium exotického zvířectva, pochopila jsem, že jde do tuhého. Velmi jsem si přála, aby se na školu nedostal, neboť jsem netoužila sdílet koupelnu třeba s varanem. Láska k těmto tvorům se u Mariana projevoval
22.3.2024
Spěchala jsem příliš a jela neopatrně, navzdory nepřízni počasí. Dostala jsem smyk a jen zázrakem unikla smrti. Ten den se to sešlo. Od rána jsem měla skluz a stále více a více jsem se propadala do děsivého zpoždění. Dítě jsem ale musela ze školky vyzvednout včas. Vychovatelky byly na pozdní příchody rodičů háklivé a velmi nepříjemné. Jednu z pracovních schůzek jsem musela odvolat, a i tak jsem
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
DŮM A ZAHRADA
epochanacestach.cz
DŮM A ZAHRADA
Výstava Dům a zahrada, která se koná od 18. do 21. dubna 2024 na Výstavišti Diamant Expo v Lounech představí více než 300 prodejců okrasných rostlin, bylinek, keřů, zeleniny, cibulovin, zahradního nářadí, zahradní techniky, zahradního nábytku, hnojiv, postřiků, potravin, přírodních léčiv, ale i stavebního materiálů, topných systémů, tepelných čerpadel, fotovoltaiky, koupacích sudů, bazénů, saun a
Plněná vejce
nejsemsama.cz
Plněná vejce
Základním a tradičním symbolem Velikonoc jsou vajíčka. Váš sváteční stůl ozdobí a výborně chutnají třeba vejce plněná. Potřebujete: ✿ 5 vajec ✿ 50 g lučiny ✿ 1 lžíci majonézy ✿ 1 lžíce plnotučné hořčice ✿ 1 lžičku citronové šťávy ✿ sůl, bílý pepř ✿ špetku mleté sladké papriky ✿ hrst zelené petrželky nebo jiných bylinek 1. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je a oloupejte.
Láska na konci sluchátka
skutecnepribehy.cz
Láska na konci sluchátka
S novým chytrým telefonem jsem to vůbec neuměla. Dvakrát jsem vyťukala špatné číslo. Místo švadleny to zvedl nějaký muž… Před dvěma lety jsem dostala nový moderní mobil. Jako žena nepolíbená moderními technologiemi jsem z toho nebyla moc nadšená. Vůbec jsem s ním neuměla pracovat. Jednou jsem dokonce popletla při přepisování kontaktu dvě čísla. Právě to mi
Zničí lásku Žilkové a Holomáče kladný vztah k hazardu?
nasehvezdy.cz
Zničí lásku Žilkové a Holomáče kladný vztah k hazardu?
Zdá se, že herečka Veronika Žilková (62), kterou známe například ze seriálu Sedm schodů k moci, má zase hlavu plnou starostí. Když totiž sundala růžové brýle, začaly jí na partnerovi, rockerovi Jose
Prokletý les sebevrahů na Smolné: Straší v něm duše mrtvých nešťastníků?
enigmaplus.cz
Prokletý les sebevrahů na Smolné: Straší v něm duše mrtvých nešťastníků?
Přibližně 20 kilometrů východně od Olomouce stojí zdánlivě obyčejný kopec Smolná, nazývaný dříve též Smolno. Říká se, že tato část Oderských vrchů je prokletá. Může na tom být něco pravdy?  
Nechte se okouzlit krásou orchidejí
epochalnisvet.cz
Nechte se okouzlit krásou orchidejí
Mezi nejčastěji prodávané patří orchideje rodu Phalaenopsis, Oncidium a Dendrobium. Aby se jim opravdu dařilo, musíte jim věnovat tu správnou péči.   Nejdůležitější je světlo Orchidejím se nejlépe daří na parapetech oken obrácených na jih. Roztáhněte i záclony a závěsy, nepoužívejte žaluzie. Pokud i přesto začnou zasychat poupata a žloutnout listy, mají světla málo. Větrejte
Velikonoce ve Francii: Jehněčí Gigot d’agneau
tisicereceptu.cz
Velikonoce ve Francii: Jehněčí Gigot d’agneau
Jehněčí maso nechybí na velikonočním stole ani ve Francii. Nejčastěji jde o Gigot d‘agneau (čti žigo daňó), pečená jehněčí stehna plněná česnekem. Potřebujete 200 ml kuřecího nebo zeleninového v
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Ponorka Triton na palubě zážitkové discovery jachty Scenic Eclipse
iluxus.cz
Ponorka Triton na palubě zážitkové discovery jachty Scenic Eclipse
V srdci nekonečných oceánů, kde tajemství a divy čekají na své odhalení, přichází Scenic Eclipse s novinkou, která překreslí mapu luxusního průzkumu podmořského světa. Triton 660/9 AVA, nejnovější pří
Tragédie na South Forku: Smrtící kilometry ostnatého drátu
epochaplus.cz
Tragédie na South Forku: Smrtící kilometry ostnatého drátu
Skupina mužů s krumpáči a lopatami neúnavně uvolňuje zanesený odtok pensylvánské přehrady South Fork na řece Little Conemaugh. Intenzivní deště ani po několika dnech neustávají. Další početná skupinka se snaží upustit vodu z přeplněné hráze vykopáním dalšího odtoku. Dílo ale nedokončí.   „Nechte toho! Přehrada už nevydrží, musíme pryč!“ křičí jeden z pracantů. Je 31.
Napadli britskou flotilu žabí muži?
historyplus.cz
Napadli britskou flotilu žabí muži?
Řekli mu, že na jeho lodi dojde za půl hodiny k výbuchu. Podrobnosti však ze zadržených Italů nedostane. Kapitán britského bitevníku Valiant je na vážkách. Nakonec vydá rozkaz evakuovat alespoň spodní paluby…   Druhá světová válka ve Středomoří zuří naplno. Italové doposud schytali od Britů několik ponižujících porážek a touží po pomstě. Zaměří se na egyptskou
Klíšťata v městských parcích jsou infikovaná víc než ta v přírodě
21stoleti.cz
Klíšťata v městských parcích jsou infikovaná víc než ta v přírodě
V každém krajském městě sbírali vědci klíšťata v parcích a zjišťovali, nakolik jsou pro člověka nebezpečná. Nyní vyhodnotili výsledky za loňskou sezonu a vyplynulo z nich, že klíšťata v městských parc