Domů     Nechal ji se dvěma dětmi a ještě těhotnou a utekl za jinou

Nechal ji se dvěma dětmi a ještě těhotnou a utekl za jinou


S dcerou jsme si hodně blízké. To co se jí stalo, je rána i pro mě. Nedokážu pochopit, jak se mohl její manžel zachovat tak strašně podle.


Když se Vladana vdávala, měli jsme z ní radost. Našla si perfektního kluka. Tomáš byl pracovitý, spolehlivý, vypadalo to, že kromě téměř bláznivého nadšení pro vše, co souvisí se železnicí, nemá žádnou vadu. Jejich budoucnost jsem viděla v růžových barvách.

A zdálo se, že se nemýlím. Od Vladany jsem věděla, že jim to klape, nebyl problém,který by společně nedokázali vyřešit. Co bylo ještě důležitější, měli stejný názor na to, kam by se měl jejich život ubírat, kolik by chtěli dětí a co je pro ně opravdu důležité.

Společné plány, které měli, jim vycházeli. Začali opravovat domek po Tomových prarodičích. Investovali do něj každou korunu, kterou vydělali a každou chvilku volného času. Bylo to náročné, ale věděli, co chtějí.

Nastěhovali se do nového hnízdečka a do roka byla Vladana těhotná. Tomáše v práci jako na zavolanou povýšili a zvedli mu plat, takže se nemuseli bát, jak na tom budou s penězi, až Vladana zůstane doma s miminkem. 


Všechno zvládala na jedničku

Kamilek se narodil trochu dramaticky, císařským řezem, ale jinak bylo všechno, jak má být. Novopečení rodiče zářili štěstím a my, novopečení prarodiče jakbysmet. Vladanu péče o synka bavila, ale nezapomínala ani na manžela.

Obdivovala jsem ji, jak všechno zvládá, já nebyla zdaleka tak dobrá, když se mi narodila. Po čase se na mateřské začala Vladana tak trochu nudit.

Začali s Tomem přemýšlet, co by tak mohla dělat, aby jí to vyhovovalo časově, bavilo jí to a přineslo to i něco rodině. Nakonec se rozhodla, že bude šít dětské oblečení. Tomáš jí koupil stroj a začala.

Byla úspěšná, i s Kamilkem v patách dokázala rozjet malou, ale dobře fungující živnost. Když byl z Kamilka tříletý capart, Vladana znovu otěhotněla. Věděla jsem od ní, že to tentokrát úplně plánované nebylo, ale stejně měli radost. Ke Kamilkovi přibyla Zorka.

Tomáš by se pro rodinu přetrhnul, Vladana měla domácnost v dokonalém pořádku a ještě zvládala své podnikání, prostě rodinka jako z reklamy. 


Neměli moc času


Děti rostly jako z vody, Tom se víc věnoval kariéře, oblečení od Vladany bylo žádané. Měli se dobře, jen si mi dcera občas postěžovala, že na sebe nemají moc času.

Občas si vyrazili, když jsme jim my nebo Tondovi rodiče hlídali, ale bylo znát, že by na sebe rádi měli víc času. Nikdo z nás, ani oni sami v tom ale neviděli ohrožení vztahu. Asi už nikdy nezjistíme, kdy se to začalo kazit.

A já osobně nikdy nepochopím, jak mohl být Tomáš takový tajnůstkář. Bylo to v listopadu, Zorka měla krátce po čtvrtých narozeninách, když mi do kuchyně vrazila ubrečená dcera. Nechápala jsem, co se děje.


Nemohla jsem tomu uvěřit


Chudinka se úplně sesypala, ale nejdřív mi nezapomněla říct, že jí děti hlídá kamarádka a nemám se ničeho bát. Ale měla jsem. „Mami, on má jinou ženskou,“ vypravila ze sebe.

Byl poslední dobou stále unavený a naštvaný, ale tvrdil, že toho v práci mají moc, že se po něm vozí šéf… Věřila jsem mu to, neměla jsem důvod mu nevěřit.

A teď najednou přijde s tím, že má nějakou Alenu, že se s ní schází už od jara a že jeho život až do teď nestál za nic. Nechápu to. Vždyť máme Kamču a Zorku. Jak nám to mohl udělat”? Ráda bych jí dala nějakou uklidňující odpověď, ale žádná mě nenapadla.

Taky jsem to nechápala. Jak Tomáš, ten spolehlivý, milující a zodpovědný manžel a táta, mohl udělat takovou pitomost. Nejhorší bylo, že už se, podle Vladany, rozhodl. Prý nemůže nadále žít ve lži, a tak mu nezbývá nic jiného, než od rodiny odejít.

S tím se ale Vladana nehodlala smířit. I když jí Tomáš tak strašně ublížil, nechtěla ho nechat odejít, už kvůli dětem. A já s ní souhlasila.


Nechtěla rozvod


Snažila se s Tondou dohodnout, najít nějaké řešení. Jenže on byl slepý a hluchý. Od manželky se dvěma dětmi se v podstatě odstěhoval k holce, které bylo stěží dvacet. Pořád kolem ní skákal, na děti nebyl schopný udělat si čas.

A aby toho nebylo málo, Vladana zjistila, že je potřetí těhotná. To bylo něco, co mi hlava obzvlášť nebrala. Ten zmetek, a jinak mu opravdu nemůžu říct, totiž s Vladanou do poslední chvíle, než jí oznámil že odchází, normálně spal, jakoby se nechumelilo.

Obě jsme doufaly, že by miminko mohlo jejich vztah zachránit, To jsme se ale přepočítaly. „Mrzí mě, že jsem ti zkomplikoval život, ale můžeš jít přece na potrat. Neboj se, zaplatím to…“. Přesně tohle jí Tomáš řekl. Pro mě v tu chvíli skončil.

Kdybych ho měla po ruce, zabila bych ho. Vladana ne. Sesypala se, skončila na kapačkách v nemocnici, ale ani po takové obludnosti se nedokázala Tomáše vzdát a smířit se s koncem vztahu. 


Už nemají šanci


Je mi jí neskutečně líto. Ten zmetek od ní odešel a pořád jí otravuje, aby přistoupila na rozvod. Jenže Vladana nechce. Má pocit, že je pořád ještě co zachraňovat.

Já ani manžel si to nemyslíme, nemyslí si to ani Tomovi rodiče, kteří mimochodem syna zavrhli a postavili se na stranu naší dcery. Všichni víme, že je to pro ni hrozně těžké, kvůli Kamilkovi a Zorce, i kvůli tomu malému, co se má brzo narodit.

Přesto doufáme, že dostane brzo rozum a nechá ho jít. Protože i kdyby se nakrásně rozhodl vrátit, s člověkem, který byl schopný dopustit se takové ohavnosti, se prostě žít nedá.

Hana (66), Klatovsko

reklama
Související články
24.4.2024
U nás doma panovala vždycky přísná výchova, vojenský řád a disciplína! Svou lásku nám tatínek s maminkou projevovali minimálně a já tím trpěla. Celé moje dětství bylo strašné, ani dnes, po tolika letech, na něj nevzpomínám ráda. A můj bratr taky ne. Náš domov nebyl o klidu, rodinném zázemí a něžné náruči. I když nás rodiče asi milovali. Nevím, jak se mohli ti dva najít nebo zda se maminka přizp
16.4.2024
Když jsem slavila šedesáté narozeniny, číšník mi přinesl obálku. Ale nebyly tam peníze. Uvnitř se skrýval můj nejkrásnější narozeninový dárek. Celý život jsem neměla kamarádku. Tedy když nepočítám Bohunku, ale o tu jsem přišla. S Bohunkou jsme byly spřízněné duše. Než ta první něco dořekla, ta druhá se tomu už smála, až se za břicho popadala. Bohunku nikdy nikdo nenahradil. Všechny ty úžasné
16.4.2024
Stala se ze mě matka samoživitelka, na kterou se začaly dluhy hrnout ze všech stran, a já je nedokázala řešit. Bojím se kvůli tomu znovu vdát. Pokud je žena dobrá máma, tak nedopustí, aby její děti někdo šikanoval a bil. Život s mým manželem bylo peklo. Byl to tyran. Tak jsem sbalila tašky, nasedla s dětmi do auta a odjela. První tři měsíce jsem žila z úspor. Moje práce byla špatně placená. Dět
16.4.2024
Byl tak vlezlý a trapný! Nakonec jsem se ale do něj zamilovala. Dokázal totiž, že je to muž, o kterého se může žena v nouzi pevně opřít. Měl a jsem o muži svého života přesnou představu a od té jsem se nehodlala vzdálit. Jakmile to nebyl pan Dokonalý, neměl šanci. A tak to bylo i s Ivanem. Potkala jsem ho v době, kdy jsem chodila s Láďou. Toho jsem nekriticky milovala. Byl to krasavec, vysporto
15.4.2024
S mužem jsme 40 let snili o Karibiku. Když jsme na něj našetřili a vyrazili jsme, vrátili jsme se do domova, který byl zcela zničen. Jako náš život. S Karlem nemáme děti. Chtěli jsme, ale nepovedlo se. O to víc jsme si chtěli užít život, abychom si řekli, že jsme jej spolu naplnili. Jezdili jsme na výlety a dopřávali si, avšak nebyli jsme tak bohatí, abychom si jen tak dovolili Karibik, o němž
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Italský novinář na stopě děsivého spiknutí: Tají před námi Vatikán informace o UFO?
enigmaplus.cz
Italský novinář na stopě děsivého spiknutí: Tají před námi Vatikán informace o UFO?
Už dlouhou dobu se spekuluje, že se přímo ve Vatikánu nachází jedno z hlavních center výzkumu mimozemského života. Přísně tajná skupina zvaná Secretum Omega údajně sbírá informace u UFO a předává je p
Expozice kultovní Kachny, která dojela Dakar
iluxus.cz
Expozice kultovní Kachny, která dojela Dakar
Dakarskou kachnu, se kterou zvládla česká děvčata, Barbora Holická a Lucie Engová, dojet jako první Citroën 2CV do cíle Dakar rallye, můžete vidět v rámci nově otevřené pop artové galerie Josefa Rataj
Za prudkým poklesem narozených dětí je drahé bydlení, válka nebo klima
21stoleti.cz
Za prudkým poklesem narozených dětí je drahé bydlení, válka nebo klima
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále ví
Sekaná s houbami
nejsemsama.cz
Sekaná s houbami
Není nad domácí sekanou, a když ji ještě vylepšíte houbami… Ingredience na 6 porcí: ● 800 g mixu vepřového a hovězího masa ● 100 g strouhaného uzeného sýra ● 200 g hub ● 2 lžíce másla ● 100 ml mléka ● 4 vejce ● 2 jarní cibulky ● 1 střední cibule ● 1 červená paprika ● sůl ● čerstvě mletý pepř Postup: V míse smíchejte mleté maso s mlékem a polovinou najemno
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Zápas století: Šachy, které rozhodují o politice
epochalnisvet.cz
Zápas století: Šachy, které rozhodují o politice
S trochou nadsázky jde o nejslavnější bitvu studené války. Proti sobě se postaví dva naprosto odlišní lidé, které spojují jen láska k šachům – ruský kliďas Boris Spasskij (*1937), muž, který si místo emocí zapálí cigaretu a jeho pravý opak, americká neřízená střela a bez přehánění tak trochu exot Bobby Fischer (1943–2008).   Šachová partie
Dostane ji Gránský do postele?
nasehvezdy.cz
Dostane ji Gránský do postele?
Pohledný herec ze seriálu ZOO David Gránský (32) je sice už několik let ženatý, ale dlouhodobě se o něm říká, že je to svůdník. Krásné ženy mu nedopřejí klidného spaní a momentálně je prý úplně vedl
Hlas ze stromu mě zhypnotizoval
skutecnepribehy.cz
Hlas ze stromu mě zhypnotizoval
Objevila jsem strom s puklinou, do které jsem se podívala. Neměla jsem to dělat. Následovalo něco, co mě málem připravilo o život. Když je hezky, vyrážíme s dětmi na výlety. Snažím se v nich už od narození probudit lásku k přírodě, protože město je možná pohodlné a všechno máte na dosah, ale člověk potřebuje přijít i na jiné myšlenky. Jeden z našich výletů
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
tisicereceptu.cz
Kuřecí paličky v ohnivé marinádě
Správně dochucená marináda dokáže obyčejné jídlo vyšvihnout do nebeských výšin. Přesvědčte se sami. Suroviny 8–10 kuřecích paliček sůl, pepř 1 lžíce hořčice 1 lžíce kečupu 1 lžička pálivé ml
Pražské metro: Jezdí pod městem už 50 let?
historyplus.cz
Pražské metro: Jezdí pod městem už 50 let?
Zatímco na povrchu řidiči v kolonách netrpělivě troubí a tramvaje se vlečou, pod zemí to sviští stále stejně rychle a spolehlivě. Praha právě nyní slaví 50 let od chvíle, kdy se první cestující svezli podzemní dráhou. Nápad od Rotta První pokus o výstavbu pražského metra učiní už v roce 1898 známý pražský obchodník a majitel železářství Ladislav
Expolicista znásilňoval a vraždil. Odsedí si 28 let!
epochaplus.cz
Expolicista znásilňoval a vraždil. Odsedí si 28 let!
S nožem v ruce si od bývalé přítelkyně vynucuje pohlavní styk. Pak si ještě vyfotí její intimní partie a fotografiemi ji vydírá. Není ale jediná, na koho si expolicista dovoluje. Znásilnit chce dokonce i vlastní matku. Sousedka jeho běsnění nepřežije. Nejprve se zdá, že se Martin K. (36) trestu za veškeré spáchané ohavnosti vyhne. Někteří
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
epochanacestach.cz
Zámek Bečov nad Teplou a Relikviář svatého Maura: Dlouhá cesta k původní kráse
Hned po korunovačních klenotech je relikviář svatého Maura považován za nejcennější movitou památku v České republice. A to se přitom zdálo, že tenhle románský skvost už je pro další generace nenávratně ztracen. Všechno začalo na počátku 13. století ve Francii. Biskup Gérard de Rumigny, působící v severofrancouzském městě Cambrai, byl neúnavný v hledání svatých relikvií. Nashromáždil jich hned