Domů     Tajemná sekta ohrožovala dceru
Tajemná sekta ohrožovala dceru

Před lety se moje mladší dcera zapletla s nebezpečnou sektou. Zdravotní následky si bohužel nese dodnes.

Dcera propadla temným silám a nebezpečné sektě! Věřila, že čeká dítě se samotným Satanem. Co když to ale byla pravda?

Dceřino soukromí jsem respektovala

Kdysi dávno lidé věřili, že dívky mohou otěhotnět s ďáblem. Někteří lidé tomu věří i v dnešní době. Moje mladší dcera Jana se už od dětství projevovala jako hodně zvídavé a společenské dítě.

Zajímalo ji všechno nové a neznámé a nebála se cizích lidí, dokázala se s neznámým člověkem spřátelit za pět minut. Vydrželo jí to až do dospělosti.

Měly jsme pěkný vztah

Zatímco její starší sestra Monika opustila rodné hnízdo hned, jak to bylo možné, Jana dál bydlela s námi. Zůstalo to tak i poté, co jsem se s manželem rozvedla.

Vždy jsme spolu měly pěkný a důvěrný vztah, spíše jako dvě kamarádky než matka a dcera, proto jsem do jejího života nijak zásadně nezasahovala.

Ona se mi občas s něčím svěřila, když chtěla, ale já jsem na takové informace nenaléhala – také jsem měla v mládí ráda své soukromí.

Šokující zpráva

Jednoho dne mě ale dcera oslovila s hodně vážnou tváří. Bylo jasné, že se něco děje. Lezlo to z ní pomalu, avšak čím víc toho řekla, tím větší zděšení jsem pociťovala. Nejprve mi řekla, že je v jiném stavu.

Chtěla jsem pochopitelně vědět, s kým, protože jsem o žádné její známosti nevěděla. Jana tvrdila, že mi to nemůže prozradit, ale nakonec to nevydržela.

Svěřila se mi s tím, že v poslední době začala chodit mezi satanisty. Byla jsem tím sdělením naprosto šokovaná. To však bohužel nebylo všechno.

Byla jako uhranutá

Jana mi prozradila, že před měsícem a půl se s nimi zúčastnila jakéhosi tajemného rituálu za pomoci magických formulek a bylin. Nedokáže proto přesně říct, kdo z té sekty, kam dochází, je otcem. Připadala jsem si jako ve špatném snu.

Nikdy by mě předtím nenapadlo, že bych chtěla některou z dcer přemlouvat k interrupci, ale v tomto případě jsem neviděla jiné východisko. V první řadě se Jana musela dostat z moci oné sekty, která na ni měla takový vliv.

Dcera se ale bránila a říkala, že tomu nikdy nemůžu porozumět. Na moje praktické otázky ohledně budoucnosti svobodné matky s dítětem však neznala odpověď.

Prý by ji čekal krutý trest

Nakonec začala o umělém přerušení těhotenství uvažovat. Jakmile to ale oznámila v oné sektě, zase změnila názor a tvrdila, že to nejde. Říkala, že má porodit ďáblovo dítě a že Satan se o svého potomka připravit nenechá. Mohla by to prý odnést hrozným trestem ze strany temných sil.

Těhotenství se rozhodla přerušit

Musela jsem se hodně držet při zemi, abych nezačala dceři vykládat, že podle mě povídá nesmysly. Viděla jsem ale na ní, že je opravdu zmatená, vystrašená a neví, co má dělat.

Nakonec se mi i s pomocí starší dcery Moniky podařilo Janu přemluvit, aby si ono domnělé „ďáblovo“ dítě nechala vzít. Gynekolog ji sice varoval, že by už nemusela znovu otěhotnět, ale zůstat dál ve spojení se sektou bylo větším rizikem.

Vůbec jsem ji nepoznávala

Bláhově jsem si myslela, že tahle osudná situace je vyřešena a ze dvou špatných možností vyhrála ta méně špatná. Jana však nakonec stejně dala na satanistickou sektu a definitivně se rozhodla dítě porodit. Moje prosby a naléhání byly zbytečné. Jana se mi úplně měnila před očima.

Mluvila divným hlasem

Jednoho dne na mě začala křičet, že jsem chtěla zabít život, který má v sobě. Přes ta slova bych se přenesla, šokoval mě ovšem hlas a tón, kterým je dcera pronášela. Znělo to, jako by z ní opravdu mluvila nějaká temná nadpřirozená bytost.

Jana mluvila hrubým mužským hlasem a používala drsné výrazy. Po té hádce si dcera sbalila věci a odešla z domova. Blížil se jí čtvrtý měsíc těhotenství. Měla jsem o ni strach, ale nepodařilo se mi ji najít.

Děly se mi divné věci

Po odchodu dcery se mi začaly stávat divné věci, které mě vyděsily. Neustále jsem měla pocit, že mám nějaký stín za zády. Jednou jsem i upadla na chodníku a připadalo mi, že do mě někdo strčil, i když kolem nikdo nebyl.

Sice jsem odmítala podezření, které se mě zmocňovalo – že se mi tak kvůli Janě mstí síly pekla – ale pochybnosti jsem dál měla.

Dodnes není úplně v pořádku

Dceru jsem spatřila znovu až po tři čtvrtě roce. Zděsila jsem se, jak vypadala. Byla vyhublá a zestárla snad o dvacet let. Dozvěděla jsem se, že dítě nedonosila a sekta ji vyobcovala.

Vzala jsem ji k sobě domů a nabídla jsem jí pomoc, kterou naštěstí neodmítla. Léčila se pak dlouho u psychiatra a dodnes má problémy. A já si vlastně vůbec nejsem jistá, co se tenkrát skutečně odehrálo. Ale pokaždé, když na to pomyslím, mi začne běhat mráz po zádech.

Eva N. (65), Praha

Předchozí článek
Související články
7.10.2024
Na tu pověru jsem nikdy nevěřila. Jednou se to ale stalo – rozbilo se zrcadlo a vzápětí nás pronásledovalo několik krušných let. K babičce na jižní Moravu jsem jezdila strašně ráda už odmalička. Trávila jsem tam každý rok celé letní prázdniny. Chodili jsme s dědečkem na houby do nedalekého lesa, koupali se s kamarády v rybníce, sbírali borůvky, hráli různé hry. Starožitné zrcadlo Babička
6.10.2024
Kdysi jsem se byla podívat na rituál pálení čarodějnic. Měla jsem vidiny, že mě chce někdo odtáhnout na hranici a upálit. Pálení čarodějnic není můj oblíbený rituál. Postava hořící ženy na hranici mi připadá násilná. Význam tohoto večera vždycky šel mimo mě a nikdy jsem se podobného obřadu neúčastnila. S přáteli jsme si maximálně opekli špekáčky a zazpívali si. Pak mě ale někdo pozval na čarodk
6.10.2024
Měl to být klidný dům, kde prožijeme stáří. Místo toho budil hrůzu! Ze zazděné místnosti se ozývaly tajemné hlasy! S manželem jsme si nikdy na nouzi stěžovat nemohli, ale až po roce 1989 se nám začalo finančně opravdu dařit. Jarda, můj manžel, restituoval nějaké nemovitosti a pozemky. Začal podnikat, a ačkoliv mým snem bylo žít na vesnici, kvůli jeho firmě jsme zůstávali dál ve městě. Přáli
3.10.2024
Hledala jsem vhodnou chaloupku, kde bychom trávili s rodinou volný čas. Žádná se mi nelíbila, dnes už vím proč, čekala jsem na tu pravou! Když jsem se provdala a narodily se nám postupně tři děti, říkala jsem si, jak by bylo krásné mít chaloupku se zahrádkou a potůčkem, který by protékal kolem. Měla jsem o ní naprosto přesnou představu, dokonce se mi o ní nejednou zdálo. S manželem a dětmi jsme
3.10.2024
Nemohu to vysvětlit jinak, než že byli všude kolem a dělali mi jen naschvály. Využili každé mé nepozornosti, a řádili. Nezabíralo na ně nic! Kolegyně Maruška mě varovala, když jsem nastupovala do nové práce na její místo. Prý se v její kanceláři dějí divné věci, nikdo tomu nevěří, a ona nemá žádné důkazy. Proto podává výpověď. „Mám jen jedny nervy,“ dodala. Tvářila se přitom tak důležitě, že js
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Knihovnička Domácí lékař je plná receptů na domácí kurýrování
tisicereceptu.cz
Knihovnička Domácí lékař je plná receptů na domácí kurýrování
Chtěli byste mít doma knížečku, do které můžete nahlédnout kdykoli vás trápí nějaké zdravotní neduhy a najít v ní rovnou i rychlé řešení? Tak právě pro vás je tu náš nový Domácí lékař plný rad na přír
Drsná válka mezi Rambou a Leitgeb?
nasehvezdy.cz
Drsná válka mezi Rambou a Leitgeb?
Vypadá to, že si dvě slavné maminky brzy vjedou do vlasů. Tereza Ramba (35) se totiž pustila do kolegyně Nikol Leitgeb (37). Může z toho být pěkná mela! Herečka ze seriálu Docent Tereza Ramba (35)
Jak na to: Líčení pod brýle není věda
nejsemsama.cz
Jak na to: Líčení pod brýle není věda
Správně zvolený tvar i obroučky dioptrických brýlí vám dokážou dodat šmrnc. Možná jste se už ale také pozastavila nad tím, jak se pod brýle líčit. Je to totiž docela věda! Snažíte se dělat takřka nemožné, ale líčení pod brýlemi je pořád nevýrazné? Pojďte se s námi podívat na to, jaké chyby nedělat a na co se zaměřit. 1.
Karel Hynek Mácha: Zvrhlík, co cestoval v čase?
epochaplus.cz
Karel Hynek Mácha: Zvrhlík, co cestoval v čase?
Patří k jedné z nejvýznamnějších postav české literatury. Všichni se o básníkovi řazeném do romantického období povinně učí a jeho Máj zná snad každý! Kým ale ve skutečnosti byl a jak vůbec vypadal? Dodnes je literát obestřen hustou sítí tajemství a často jsou mu připisovány i zázračné schopnosti! Životní pouť básníka Karla Hynka Máchy je
Pálení čarodějnic oživilo vzpomínky?
skutecnepribehy.cz
Pálení čarodějnic oživilo vzpomínky?
Kdysi jsem se byla podívat na rituál pálení čarodějnic. Měla jsem vidiny, že mě chce někdo odtáhnout na hranici a upálit. Pálení čarodějnic není můj oblíbený rituál. Postava hořící ženy na hranici mi připadá násilná. Význam tohoto večera vždycky šel mimo mě a nikdy jsem se podobného obřadu neúčastnila. S přáteli jsme si maximálně opekli špekáčky a zazpívali si.
Podařilo se najít bájný poklad Nibelungů?
epochalnisvet.cz
Podařilo se najít bájný poklad Nibelungů?
Detektor kovů začne hlasitě pípat. Nejde o planý poplach a pod zemí se neukrývá jen nějaké harampádí. V roce 2014 učiní amatérský archeolog v lese u Rülzheimu na západě Německa nález, který všem vyrazí dech. Při pátrání po legendami opředeném pokladu Nibelungů objeví zlaté a stříbrné šperky a další cenné předměty. Patřily bájnému Siegfriedovi?   Na stěně
Přízrak v maltské pevnosti: Byla to lest britské armády?
enigmaplus.cz
Přízrak v maltské pevnosti: Byla to lest britské armády?
Pevnost St. Angelo je dominantou přístavu maltského města Birgu. Kromě dlouhé a zajímavé historie se může pochlubit i takzvaným přízrakem dámy v šedém. Zdá se ale, že pověst tohoto strašidla byla umoc
Houby na vlnách: Zvuk jako nástroj pro obnovu ekosystémů
21stoleti.cz
Houby na vlnách: Zvuk jako nástroj pro obnovu ekosystémů
Půda pod našima nohama, plná hub, bakterií, brouků a dalších organismů, možná na první pohled nevypadá jako místo, kde by to nějak výrazně žilo. Ale kdybyste do ní ponořili dostatečně citlivý mikrofon
5 atentátů v rodě Přemyslovců: Vrazi pracují s dýkou, oštěpem i závojem
historyplus.cz
5 atentátů v rodě Přemyslovců: Vrazi pracují s dýkou, oštěpem i závojem
Celý den naháněl po lesích zvěř. Zpátky do tvrze na Zbečně se Břetislav II. vrací až za tmy. Před branou ho už vyhlížejí sloužící s pochodněmi. Najednou se ale na knížete vrhne jeden z jeho družiníků a několikrát ho bodne do břicha. Vyplní se tak zlá předtucha, kterou měl Břetislav v hlavě už několik dní.
Dovolenkový ráj hokejové legendy
rezidenceonline.cz
Dovolenkový ráj hokejové legendy
Asi pětačtyřicet minut jízdy od Los Angeles po malebné Pacific Coast Highway leží Malibu, destinace báječných rekreačních sídel bohatých a slavných. Na jedné z jejích nejlepších pláží se před lety usadila s rodinou i někdejší dlouholetá hvězda americké NHL, Chris Chelios. Chelly, jak ho s láskou nazývají jeho kolegové, když komentuje NHL pro EPSN, trojnásobný
Nechte se zlákat hovězím žebrem s lanýži v restauraci Depo v Českém Krumlově
iluxus.cz
Nechte se zlákat hovězím žebrem s lanýži v restauraci Depo v Českém Krumlově
Podzim se pomalu přihlásil o slovo. Se změnou počasí, tedy konkrétně s výrazným ochlazením a příbytku srážek, lze přímou úměrou vysledovat také, jak v ulicích českých měst ubývá zahraničních turistů.
Vydejte se na tajemná místa, která léčí
epochanacestach.cz
Vydejte se na tajemná místa, která léčí
V Česku nalezneme nepočítaně míst s magickou energií. Zde jsou další z nich, která mají prý dokonce až léčivou moc! 1 Nedokončený chrám dobije baterky V Panenském Týnci v okrese Louny má původně stát velkolepá stavba chrámu, ta však zůstává nedokončena. Přesto místo i nadále láká mnoho lidí a je důkazem, že není nutná přepychová