Domů     Záchrana přišla z nebes
Záchrana přišla z nebes

Můj život visel doslova na vlásku. Když jsem upadala do bezvědomí, vzala mě za ruku žena s plavými vlasy a dodávala mi sílu.

Když mi bylo osmnáct let, utrpěla jsem velmi ošklivý úraz na kole, který se mi stal málem osudným. V sanitce, kde jsem cestou do nemocnice bojovala o život, u mě celou dobu seděla krásná žena. Utěšovala mě a prosila, abych přežila.

Později jsem jí chtěla poděkovat, a tak jsem se po ní začala v nemocnici shánět. Nikdo ji ale neznal.

Na kolech nás to bavilo

Odmalička mě rodiče vedli ke sportu. Sami byli hodně aktivní, často jsme jezdili na výlety. Když jsem trochu povyrostla, začal mě táta učit jezdit na kole. Později k tomu přibyl i tenis.

Oba sporty mě moc bavily, tenis jsem ale po pár letech, na rozdíl od kola, pověsila na hřebík.

V šestnácti letech jsem se seznámila s Honzou, který byl pro sport podobně zapálený jako já. A tak jsme čas od času vyrazili na cyklistický výlet. A právě při jednom z nich jsem z kola ošklivě spadla. Ten pád mě stál málem život.

Boj o život

Sjížděli jsme s přítelem prudký kopec v lese, když jsem nevychytala jeden manévr. Kolo se mi smeklo a já vletěla rovnou do stromu. Podle všeho jsem po nárazu upadla do bezvědomí.

Honza okamžitě zavolal sanitku a mezitím se mě sám snažil udržet vzhůru, protože jsem upadala do bezvědomí.

Jen mlhavě si pamatuji, jak mě zdravotníci naložili na nosítka a dali do vozu. Pak zapnuli majáček a uháněli se mnou do nemocnice. A právě během jízdy v sanitce se odehrálo něco nadpřirozeného.

Žena se zlatými vlasy

Ocitla jsem se na místě plném květin. Byly jiné než ty, které znám. Měly obrovské, vesele zbarvené květy. Stála jsem mezi nimi a připadala si, jako bych byla jednou z nich. Podvědomě jsem ale cítila ostrou bolest v pánvi.

Právě v tom okamžiku jsem se myslí vrátila do sanitky. Skláněla se ke mně krásná žena. Měla velké modré oči, dlouhé zlatavé kudrnaté vlasy a laskavý úsměv.

Držela mě za ruku a povzbuzovala mě

Příjemným hlasem na mě promluvila. ,,Povídej si se mnou, drahá. Dýchej zhluboka, nezavírej oči. Soustřeď se na svůj dech. Musíš tady zůstat.“ Držela mě za ruku, dívala se mi do očí a jemnými dotyky mě hladila.

,,Dívej se na mě, nesmíš usnout,“ povzbuzovala mě a lehce mi zatřásla rukou. Nezmohla jsem se na jediné slovo. Měla jsem kyslíkovou masku a byla jsem ráda, že jsem otevřela oči. Její tvář se mi ztrácela a zase zjevovala.

Sklonila se ke mně

Cítila jsem, jak postupně slábnu. V tu chvíli se ke mně znovu naklonila ta žena a jemně mi foukla do tváře. Pak si jen vybavuji, jak jsem znovu otevřela oči a uviděla její tvář. Vypadala jako malý andělíček.

Sanitka zastavila u nemocnice, zdravotníci popadli lehátko a poté přišel nemocniční ruch.

Pohltila mě tma

Ležela jsem na lehátku, které někdo tlačil závratnou rychlostí. „Ztrácíme ji,“ slyšela jsem jako zdáli a znovu zavřela oči. V tu chvíli se zase objevila ta překrásná žena. ,,Mluv na mě, prosím. Zůstaň naživu,“ naléhala, ale to už jsem ležela na operačním sále. Pak mě pohltila naprostá temnota.

Jakoby se rozplynula

Probrala jsem se druhý den. Bolelo mě celé tělo a měla jsem sucho v puse, jako bych týden nepila. Otevřela jsem oči a znovu jsem tu ženu spatřila. „Žiješ. Díky Bohu. Jsi moc statečná. Drž se,“ řekla ta žena a pak zmizela.

Chtěla jsem jí ještě poděkovat, ale nestihla jsem to. Ve dveřích se objevil doktor. Řekl mi, že jsem utrpěla vážné zranění hlavy a je zázrak, že vůbec žiji. Moje šance na přežití prý byly jen desetiprocentní.

Nevěděla, o kom mluvím

Několik dní jsem jen pospávala. Zhruba po týdnu se můj stav zlepšil. Probudila jsem se zrovna v momentě, kdy mi sestřička měřila teplotu. „Kde je ta sestřička, co se mnou jela v sanitce?“ zeptala jsem se.

Sestra si mě změřila zmateným pohledem a pověděla: ,,S vámi ale žádná nejela. Byl tam jen zdravotní bratr.“ Zavrtěla jsem hlavou. „Ne, určitě se mnou jela žena. Byla krásná, měla zlatavé vlasy a velké modré oči,“ popsala jsem ji.

„Slečno, to se mýlíte. Ten den sloužil jen Luboš a ten určitě nemá zlatavé vlasy,“ pokusila se o vtip. „Tak kdo to byl?“ ptala jsem se. Dychtila jsem poznat tu ženu. ,,Netuším. Možná váš anděl strážný,“ řekla sestřička s nadsázkou.

Viděla jsem ji znovu

Další dny jsem se ptala ještě dalších sestřiček, ale žádná z nich o dotyčné ženě nic nevěděla a všechny do jedné tvrdily, že se mnou v sanitce žádná žena nebyla. Když mě po třech týdnech propouštěli domů, ještě jednou jsem ji spatřila.

Akorát se za mnou zavíraly dveře nemocnice. Stála v nich a mávala mi.

Byla můj anděl strážný?

Snažila jsem se na dálku zaostřit a lépe si ji prohlédnout. Měla dlouhé vlasy a ze zad jí trčelo něco, co vypadalo jako křídla. ,,Děkuji ti, můj andělíčku, děkuji,“ zašeptala jsem a naposledy jí zamávala.

Kdo ví, možná ta sestřička opravdu měla pravdu a ta žena byla mým andělem strážným. Od té doby jsem ji znovu neviděla, ale třeba ji jednoho dne ještě potkám…

Nikola S. (48), Kutná Hora

reklama
Související články
10.5.2024
Před lety jsem našla kapesní zrcátko. Líbilo se mi, tak jsem si ho nechala. V odrazu jsem ale vídala tvář cizí vyděšené dívky. Celý život moc ráda chodím do kina. Jednou na sedadle v kinosále zůstalo ležet zdobené kapesní zrcátko. Moc se mi líbilo, tak jsem si ho nechala. Ale to jsem ještě netušila, co mě čeká. V jeho odraze se mi zjevovala jeho majitelka, která už byla zřejmě po smrti. V ce
9.5.2024
Potkala jsem ji v našem domě a pozvala ji na víno. Myslela jsem, že to je nová podnájemnice. Vřele jsme spolu klábosily. Pak se ale vytratila... Za krásných letních večerů se ráda procházím zahradou, pozoruju noční oblohu a poslouchám všechny tajemné zvuky přírody. Dům, který jsme před pěti lety koupili, je velký a v krásném prostředí. Je to stará vila s obrovskou vstupní halou, ze které ved
9.5.2024
Když chytl můj muž druhou mízu, hledala jsem v čarodějných knihách, jak ho přivést k rozumu. Našla jsem recept, který zázračně zafungoval! Jak jsem byla naivní, když jsem si jako holka myslela, že existuje velká láska až za hrob. Vzala jsem si Jardu, i když mě moc nechtěl. Zvolila jsem tu nejhloupější cestu, jaká napadne každou − pořídila jsem si s ním dítě. Jeho rodiče a příbuzní mu pak nál
9.5.2024
K takovým věcem jsem byla vždycky nedůvěřivá. Lidé si dokážou hrozně vymýšlet! Pak ale přišel ten zvláštní zážitek, který mě přesvědčil. V y, kdo se zajímáte o minulé životy, určitě tu knihu dobře znáte. Jmenuje se Život po životě a napsal ji dr. Moody. Když se mi dostala do rukou, tak jsem na karmu a nějaké minulé či budoucí životy nevěřila, jenže ta kniha je napsána opravdu poutavě. Musela
5.5.2024
Byl to žertík, kterým jsem všechny zaskočila. Nakonec jsem ale byla zaskočena já. Splnil snad kamínek na mém krku moje slova? V  tom malém městečku na jihu Moravy jsme se ocitli s přítelem náhodou. Ten kámen na tržišti mě zaujal hned, jak jsem ho uviděla. Když jsem ho vzala do ruky, už jsem se ho nemohla vzdát. Paní se na mě vlídně usmála a řekla, že to je dobrá volba. Měsíční kámen totiž přita
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
V zrcátku jsem spatřila cizí tvář
skutecnepribehy.cz
V zrcátku jsem spatřila cizí tvář
Před lety jsem našla kapesní zrcátko. Líbilo se mi, tak jsem si ho nechala. V odrazu jsem ale vídala tvář cizí vyděšené dívky. Celý život moc ráda chodím do kina. Jednou na sedadle v kinosále zůstalo ležet zdobené kapesní zrcátko. Moc se mi líbilo, tak jsem si ho nechala. Ale to jsem ještě netušila, co mě čeká.
Snaží se Prachař utajit,  že od něj Sandeva utekla?
nasehvezdy.cz
Snaží se Prachař utajit, že od něj Sandeva utekla?
Půvabná herečka ze seriálu Jedna rodina Sara Sandeva (26) podle mnohých spekulací nedávno opustila herce Jakuba Prachaře (40). Sice ho milovala, ale údajně neunesla nátlak na založení rodiny. Každý
Mühle Glashütte se prezentuje novou linií hodinek Sportivo
iluxus.cz
Mühle Glashütte se prezentuje novou linií hodinek Sportivo
Jak hodinářský web Chronoblog uvedl, tak je veřejně známo, že Thilo Mühle, generální ředitel saské společnosti Mühle Glashütte, a jeho syn Dustin jsou zapálení sportovci. Thilo je nadšeným cyklistou a
Vyzkoušejte astrodietu!
nejsemsama.cz
Vyzkoušejte astrodietu!
Trápí vás kila navíc a nemůžete se jich zbavit? Vyzkoušejte speciální dietu podle slunečního znamení vašeho horoskopu. Sama poznáte, že výsledky se brzy dostaví! Hvězdy vám poradí, jak na to. Zkuste to spolu s námi. Beran 21. 3. – 20. 4. Jste netrpělivá, a když něco nevychází podle vašich představ, rychle ztrácíte zájem. To platí i pro diety. Proto jezte
Duchové na kolejích: Lidé zkouší získat otisky jejich rukou!
enigmaplus.cz
Duchové na kolejích: Lidé zkouší získat otisky jejich rukou!
V americkém státě Texas je od čtyřicátých let minulého století tradován temný duchařský příběh, který začal tragickou srážkou školního autobusu s vlakem. Místem nehody měl být jeden železniční přejezd
AUTOSALON a RODINA A VOLNÝ ČAS
epochanacestach.cz
AUTOSALON a RODINA A VOLNÝ ČAS
Vydavatelství RF Hobby vás zve na největší motoristická prodejní a kontraktační výstavu Autosalon na výstavišti v Lounech. Věříme, že sluneční paprsky dají vyniknout nablýskanosti a kráse automobilů. Nebudou chybět motorky, čtyřkolky, skútry a obytné vozy. Ve stejném termínu, tedy od 17. do 19. května 2024 zde také probíhá výstava pro celou rodinu. Výstava Rodina a volný čas
Einstein v praxi: K čemu je nám obecná teorie relativity?
epochaplus.cz
Einstein v praxi: K čemu je nám obecná teorie relativity?
Publikoval přes 300 vědeckých prací a dal lidstvu nejslavnější rovnici světa E= mc2. Dodnes patří k největším vědeckým hvězdám, ke zhmotnělé tvůrčí genialitě, protože jeho speciální teorie relativity se vpasovala mezi pilíře moderní fyziky. Před 108 lety přinesl světu její dokonalejší verzi – obecnou teorii relativity.   Teoretický fyzik Albert Einstein (1879–1955) neměl laboratoř, stačil
Zvláštní populace hadů, která zvládá herecké výkony
21stoleti.cz
Zvláštní populace hadů, která zvládá herecké výkony
Pokud se had stane obětí útoku, obvykle volí dvě strategie; buď reaguje protiútokem nebo útěkem. A pak jsou tu ještě užovky z ostrova Golem Grad v Severní Makedonii. Ti v případě ohrožení předvedou he
Banánový koláč
tisicereceptu.cz
Banánový koláč
Tento lahůdkový koláč můžete připravit i do chlebíčkové formy. Na vysypání formy se dá použít mletý kokos, mleté ořechy i strouhanka. Ingredience 4 vejce 200 g moučkového cukru 1 banán 2 lžíc
Obraz plačící chlapec: Proč nikdy neshoří?
epochalnisvet.cz
Obraz plačící chlapec: Proč nikdy neshoří?
Jako nejprokletější obraz na světě bývá označován Plačící chlapec. Údajně je na něm dítě, jehož rodiče zemřeli při požáru a ono pak proklelo každé místo, kde se nacházelo. Jakékoliv jeho zpodobnění má nosit smůlu a domy, v nichž se obraz objeví údajně často shoří na popel. Podle zpráv hasičů ale samotný obraz neshoří nikdy. Má
7 nejtajemnějších rituálů starověkého světa: Zbití králové, tance s býky a faraoni na zabití
historyplus.cz
7 nejtajemnějších rituálů starověkého světa: Zbití králové, tance s býky a faraoni na zabití
Velekněz mu vlepil do tváře políček a vytahal ho za uši! Následně babylonský král poklekne před bohem Mardukem, aby se vyznal ze své bezúhonnosti. Když odříká naučený text, velekněz ho potvrdí v královském úřadu. Vrátí mu odznaky jeho moci a ještě jednou ho prudce udeří do obličeje! Rituály doprovázejí lidstvo odnepaměti. Již ve starověku poskytovaly
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř