Domů     Manžel se bláznivě zamiloval
Manžel se bláznivě zamiloval

Netušila jsem, že se manžel zamiloval. Jen chodil nápadně často k lékaři. Tady, místo léků, flirtoval se zdravotní sestřičkou a nakonec s k ní i odstěhoval. Naštěstí jim láska dlouho nevydržela!

V poslední době můj muž dost ztloustnul. Začal se zadýchávat a v obličeji byl rudý jako rajče. Pořád se jen cpal. Do žádného oblečení se nevešel! „Takhle to dál nejde, musíš zhubnout,“ domlouvala jsem mu a začala vařit samá dietní jídla. Nebylo to nic platné. Byl stále tlustší.

Zamiloval se na první pohled

Potom to s ním seklo. Zrovna z posledních sil vylezl do schodů a chystal se rozvázat tkaničky. Sehnul hlavu a už se válel na zemi. Myslela jsem, že jen vzal převahu s tím svým břichem. On ale omdlel a dlouho nejevil známky života.

V nemocnici mu pěkně vynadali. Prý si za všechno může sám! S propouštěcí zprávu musel přece jen jít k lékaři. Brblal, ale nic jiného mu nezbývalo. Seděla jsem s ním v čekárně, aby si to náhodou na poslední chvíli nerozmyslel a neutekl.

„Pojďte dál,“ ozval se milý hlas a on vstoupil. Z ordinace vyšel jiný člověk. Můj muž jen zářil! Měl zatažené břicho a rovná záda. Vypjatou hruď jako zamlada! „Pan doktor mi promluvil do duše. Budu držet dietu. A taky se hýbat!

Jo, a sestřička mi poradila spoustu věcí. Je tak chytrá! A hezká. Řekla mi, že jsem na svůj věk štramák! No, to mi už dlouho nikdo neřekl…“

Pořád o ní básnil

Byla jsem ráda, že je ten můj obtloustlý Vašík, z legrace jsem mu říkala Pašík, je tak nadšený. Alespoň konečně zhubne! A on hubnul. Cvičil. Posiloval. Měnil se před očima! Každý týden se šel ukázat lékaři.

Tedy, spíš té moc příjemné sestřičce, ale to jsem netušila. Svůj obdiv k ní se ani nesnažil skrývat. „Teda, ta umí odebírat krev. A jaké má krásné oči! Když se mi zadívá do těch mých, tluče mi srdce jako o závod!“ básnil, ale já nedbala.

Nenapadlo mě, že po téměř padesáti letech manželství se mi můj Pašík bláznivě zamiluje. Považovala jsem to za nemožné. Až vnučka mi otevřela oči: „Babi, ty si děláš ze všeho legraci, ale co když se děda k té ženské odstěhuje?

Vždyť ve svém věku by si mohl klidně pořídit i miminko!“ začala jsem se smát. Co to jen tu bláznivou holku napadlo? Ona mi ale před nos strčila svůj telefon s nějakými fotografiemi. Prý to jsou celebrity, co si na stará kolena pořídili děti!

Z Pašíka se stal pěkný chlap

„No ale té sestře může být klidně už kolem padesáti let?“ troufla jsem si špitnout, ale vnučka jen mávla rukou: „I ženské si na stará kolena pořizují miminka. Tak bys s tím měla něco udělat!“ Pár dnů jsem přemýšlela, ale nic kloudného jsem nevymyslela.

„Eliško, já odcházím. Mám tě rád, ale svoji Lidunku, tu miluji! Nemohu bez ní žít!“ pohladil mě po hlavě Vašík, který už dávno nevypadal jako pašík. Spíš jako pěkný štíhlý chlap. Fešák. Skoro krasavec! Oči se mi zalily slzami.

Nesnažila jsem se mu v odchodu zabránit. Bylo by to stejně marné! „A přijdeš mě někdy navštívit?“ zeptala jsem se a on přikývnul. Byl úplně zmatený, že nedělám scény a nic mu nevyčítám! Po manželově odchodu jsem nevydržela jen tak sedět a litovat se.

Vymalovala jsem, vyměnila nábytek, očalounila starou sedačku. Přihlásila jsme se na jógu a zjistila, že je mi bez manžela docela dobře.

Bez manžela jsem si užívala

Žádné velké vyvařování, žádné přepínání televize. Klídek a svoboda! Zrovna jsem se vracela z první hodiny autoškoly. Rozhodla jsem se totiž naučit na stará kolena řídit a koupit si nějak malé autíčko. Jedno už jsem si v místním autobazaru vyhlédla.

Těšila jsem se, že budu jezdit na nákupy a taky na výlety. Nemohla jsme se dočkat! Jen úspěšně složit zkoušky, ale ani těch jsem se nebála. Už předem jsem si zaplatila doučování.

„Eliško, přišel jsem tě navštívit, jak jsem slíbil,“ oslovil mě jakýsi vyhublý muž. Můj Vašík se změnil k nepoznání! Už jsem měla na jazyku otázku, co se to s ním stalo, ale mi to začal vyprávět sám od sebe. „S Lidunkou to není k vydržení.

Nevaří, nepere a pořád se musíme společně starat o její vnoučata. Má jich rovnou osm a všechny denně hlídá! Spát chodí po půlnoci a vstává ve čtyři. Není snad nikdy unavená,“ stěžoval si.

Bylo mi ho líto, ale zařekla jsem se, že ho nechám vypít pohár hořkosti až do dna. Má co chtěl, ten proutník!

Vrátil se s prosíkem

Už dávno nebyl zamilovaný. Nabídla jsem mu štrúdl, který jsem si z nostalgie upekla. Kdysi jsem ji dělala rovnou tři plechy, teď jen jeden malý a dietní, bez cukru. Celý mi ho snědl. Po tváři se mu rozlil blažený úsměv. „To byly doby.

Nevážil jsem si toho, co jsem měl…“ Po chvilce mlčení se nesměle zeptal: „Myslíš, že bys mi mohla odpustit? Vzala bys mě zpátky?! Rozmýšlet jsem se nemusela. Že ho vezmu zpět, jsem si byla jistá, už když odcházel. Každý má přece právo chybovat.

Ale jednu podmínku jsme si přece jen vymínila: „Budeme žít podle mého!“ Vašek se vrátil hned další den. A pro jistotu se přehlásil i k jinému lékaři. Pro jistotu. Aby ho Lidunka zase neočarovala!

Eliška K. (70), Karlovy Vary

Související články
21.10.2024
Koukala jsem z okna a napadlo mě, že se půjdu projít. V parku jsem našla nejen zatoulaného pejska. Měla jsem za sebou rozchod, který mě hodně bolel. V mém srdci bylo najednou prázdno a já se ocitla sama v bytě, který ještě donedávna hýřil životem. Bylo mi smutno. Každý večer jsem sedávala u okna a koukala na nedaleký park. Hlava plná vzpomínek Jednoho večera jsem se uvelebila na svém trad
20.10.2024
Když jsem byla malá, přišla jsem o otce. Ten od nás s mámou odešel, protože se zamiloval do mladší ženy, měl s ní dceru. Na mě zapomněl! Jeho ženu i dceru jsem nenáviděla. Dodnes mu to nejsem schopná odpustit. Nikdy bych do sebe tedy logicky bývala neřekla, že si něco začnu se ženatým mužem, že něco takového dopustím. A přesto jsem to udělala, a navíc už ve věku, kdy bych bývala měla být rozumn
19.10.2024
Někdo by možná řekl, že jsem mrcha. Ale já se za to nestydím. S manželem jsme spolu už skoro čtyřicet let. A to i přesto, že není jediným v mém životě. Prostě to tak mám. Každý řeší problémy, jak umí. Já se rozhodla to řešit po svém! Různé neshody a krize v manželství běžně řeším nevěrami. Nic s tím nenadělám. „Klidně se vztekej, já se ti pomstím po svém,“ říkala jsem si vždy v duchu, když už d
19.10.2024
Měla bych být na sebe pyšná, že dobře vydělávám. Místo toho si musím hrát na chudinku, jen aby měl manžel dobrý pocit, že má vyšší plat než já! Ani bych tomu v dnešní době plné změn nevěřila, že je něco takového možné. Vždyť už je snad rovnoprávnost, nebo ne? Můj manžel je moc hodný chlap a vím jistě, že mě miluje. Vždyť udělá, co mi na očích vidí. Kupuje mi šperky a já si smím pořídit vše, na
16.10.2024
Začala si první, já jí to vrátila, ale pak jsem se bála o život. Raději jsem se odstěhovala. A konečně mám klid. Když jsem bydlela ve svém prvním pronájmu, bylo to v domě, kde se moc neřešil noční klid. Narazila jsem na zlobu A já byla ráda, protože jsem byla mladá a nevadilo mi, když se lidé baví. Své zvyky jsem si přenesla i do dalšího nájmu, kde už ale sousedé tak shovívaví nebyli. Res
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Nemůže Maximová najít chlapa kvůli svému otci?
nasehvezdy.cz
Nemůže Maximová najít chlapa kvůli svému otci?
Je krásná, talentovaná a už nějaký čas sama. Herečka Elizaveta Maximová (32) ze seriálu Jedna rodina v rozhovoru přiznala, že za všechno zřejmě mohou její dva tatínci! Bolestivý rozchod Loni se
Stovky nových pohádkových příběhů, a ještě více atrakcí:  Největší světelný zábavní park WINTER WONDERLAND se vrací
21stoleti.cz
Stovky nových pohádkových příběhů, a ještě více atrakcí: Největší světelný zábavní park WINTER WONDERLAND se vrací
Světelný zábavní park Winter Wonderland znovu otevřel. Na 30 000 m² přináší více než 200 nových zářivých instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy. V ceně vstupenky jsou zároveň neomezené
Obraz po pradědečkovi našel cestu domů
skutecnepribehy.cz
Obraz po pradědečkovi našel cestu domů
Náš praděd krásně maloval, žádný jeho výtvor nám ale po něm nezůstal. Vnuk si jednou koupil obraz v bazaru, byli jsme překvapeni autorem. Svého pradědečka jsem neznala, hodně jsem ale o něm slyšela. Byl to umělec, malíř, který vystavoval i v cizině. Bohužel jsem neměla ani jeho podobiznu a ani žádný z jeho obrazů se v naší rodině nedochoval. Prababička je všechny
Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací: Nový a ještě lepší!
epochanacestach.cz
Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací: Nový a ještě lepší!
Více pohádkových příběhů i atrakcí, více zábavy, již od 18. října v Praze, Letňanech. Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací do pražských Letňan. Přináší více než 200 nových světelných instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy, přidá také další, ještě větší zábavné a adrenalinové atrakce. Všechny venkovní atrakce a světelné instalace jsou v ceně základní vstupenky.
Chilli con carne s vařenou rýží
tisicereceptu.cz
Chilli con carne s vařenou rýží
Luštěniny zasytí, obsahují bílkoviny a velké množství vlákniny. Ingredience 1 lžíce řepkového oleje 1 střední cibule 280 g hovězího mletého masa 1 lžička mleté sladké papriky ¼ lžičky kajens
Odhalte tajemství pěti prvků
enigmaplus.cz
Odhalte tajemství pěti prvků
Se zákonem jin a jang uplatňovali staří taoisté při analýze a chápání přírodních dějů teorii pěti prvků. Vnímali je jako dynamické procesy, které mohou vysvětlit všechno v přirozeném světě. Každý p
Nevlastní dcera je mou oporou
nejsemsama.cz
Nevlastní dcera je mou oporou
Ať si někdy vysníte budoucnost, osud si pohraje s kartami, a vše dopadne úplně jinak. Moje milovaná vlastní dcera mě odstřihla a jen pár let nato mi do života přišla nevlastní dcera. Zamilovala jsem se už na učňáku a s Karlem jsme byli spřízněné duše až do jeho posledního vydechnutí. Velmi brzy po svatbě se nám narodila dvojčata, kluci Tomáš
Komfort vnitřního prostředí
rezidenceonline.cz
Komfort vnitřního prostředí
Dostatečná vlhkost, příjemná teplota a čistota vzduchu v interiéru jsou důležitými faktory, jež významným způsobem ovlivňují kvalitu a uživatelský komfort obytného prostoru. Podílejí se na něm svými parametry samozřejmě také samotné budovy, dosažení potřebných hodnot je však leckdy nemožné bez odpovídajících zařízení. Ideální řešení představují novostavby, v nichž lze daného cíle dosáhnout aplikací vhodných řešení,
Tady může vypuknout peklo. Představujeme 10 nejbezpečnějších sopek planety
epochaplus.cz
Tady může vypuknout peklo. Představujeme 10 nejbezpečnějších sopek planety
Už po tisíce let jsou sopky tím, co lidstvo děsí a fascinuje zároveň. Jejich běsnění dokáže být neuvěřitelně nádherné, ale také obrovsky nebezpečné a doslova smrtící. Ostatně to se v minulosti ukázalo už mnohokrát a v některých případech sopečné výbuchy ovlivňovaly životy lidí po celém světě. A experti se shodují: Dříve nebo později nás něco takového nutně
Nepoctivé pekaře koupali ve Vltavě
historyplus.cz
Nepoctivé pekaře koupali ve Vltavě
„Podvádíte,“ píchne nespokojeně mistr pekařského cechu prstem do žitného bochníku. Ještě nepřikročil ke kontrole rozkrojením, a už na první pohled vidí, že chléb je menší, než určují cechovní artikule. Prodává se ale za běžnou cenu. Pekař má zaděláno na pořádný problém…   1. Pekaři. V letech 1349–1419 jich v metropoli působí 157. Založení O pražském
Vodní démoni dávných Germánů: Čím se lišili od vodníků?
epochalnisvet.cz
Vodní démoni dávných Germánů: Čím se lišili od vodníků?
Každý ví, kdo je to vodník. Pohádková bytost, která je buď legrační, nebo strašidelná. Za dávných dob byl ovšem považován za děsivého démona. V existenci antropomorfní vodní bytosti však nevěřili pouze slovanské, ale také germánské národy! Byla jejich víra oprávněná? Zatímco my máme vodníka, germánské národy mají Nixe. Tato tajemná bytost má s vodníkem
Plastová okna Schüco FocusIng s rovnými liniemi hliníku
iluxus.cz
Plastová okna Schüco FocusIng s rovnými liniemi hliníku
Nový plastový okenní systém Schüco FocusIng se designem maximálně přiblížil vzhledu hliníkových profilů, zvýšil podíl recyklovaného materiálu při výrobě, ale především nabízí dvojí stavební hloubk